Ekmek Hk.
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35656
Tarih: 06 Kas 2025 Saat 23:16
Konu: Ekmek Hk.
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Ekmek Hk.
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2012 Saat 14:01
|
Hocam bebeğim 10 aylık sabah kahvaltısında bebekler için hazırlanmış kızarmış etimek tarzı paket halinde kuru ekmekler satılıyor. Ben onu robottan geçirip bir ölçek kahvaltısına katıyorum. Eşim bu kuru etimek tarzı ekmeklerin alerji yapacağı iddasında. Bebek kahvaltı esnasında hapşurduğunda bak ekmekten oluyor diyor. Tam buğday unundan veya çavdar unundan yapılan ekmeklerden bu kez hazırlayıp veriyorum. Sizce bebekler için kahvaltıda veya çorbalarında ne tür ekmek kullanmak gerek . Bu miktar elbette çok değil sadece çorba ve kahvaltısına bir tatlı kaşığını biraz geçkin veriyorum birde kahvaltısına 1 ölçek organik yulaf koyuyorum. Hazırlamış olduğum kahvaltının içinde hergün olmamak koşulu ile bir gün arayla yumurta , pekmez , tereyağ bulunuyor. İçeriğinde süt 1 ölçek ekmek içi ufalamış, 1 ölçek yulaf 10 gr labne peyniri 1 adet bebe bisküvisi çok az dövülmş ceviz koyup kahvaltı hazırlıyorum. Yanlışım varsa beni bilgilendirimisiniz? Saygılarımla.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2012 Saat 10:38
|
Beslenme (kahvaltı) işini gözünüzde çok büyütmüşsünüz. Ekmek; bebekler için "temel" gıda değildir. Temel gıdalar; süt, et ve meyvalardır. Sebzeler, tahıllar ve diğer gıdalar arkadan gelir. Ekmek olarak, evde siz ne kullanıyorsanız, onu verin. Tabii, "Tam buğday ekemeği" tercihimizdir. Ama öyle; anasına ayrı, babasına ayrı, bebeğe ayrı ekmek olmaz. Organik yulaf'da neymiş? Saçmalık. Ekmek kullanıyorsanız, bisküvi gereksiz. Ya o, yada diğeri.
|
|