işitme testi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35657
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 17:38
Konu: işitme testi
Mesajı Yazan: petonia
Konu: işitme testi
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2012 Saat 16:17
Merhaba doktor bey 4 aylık kızımın sağ kulağı işitme testlerinden bir türlü geçemedi 2 defa BERA testide yapıldı Devlet Hastanesinde. Emisyon, Bera, Teoae hep sağ kulak negatif, sol kulak hemen geçiyor. Dün en son bera derin uykudayken yapıldı geçemeyince fakülte hastaneside gönderdiler orada bera testinin bi üst berası varmış o yapılacakmış uyutularak.. Hocam siz ne dersiniz bu duruma ne yapalım nereye gidelim böyle bir durum normal midir olabilir mi yoksa duymuyor mu sağ kulağı ?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2012 Saat 10:42
Bu muhteremlere bir sorun bakalım, kulakta bir şey tesbit ettiklerinde ne yapacaklarmış? Ayrıca, 4 aylık bebek, eğer duyması normal ise, arkasındaki bir ses kaynağına tepki verir. Bir siz test edin bakalım. Sizi görmediği bir pozisyonda arkasından bir seslenin. Sonucu bana yazın. Ayrıca, kapı çaptığında, telefon çaldığında, babası hapşırdığında ne tepkiler veriyor?
|
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2012 Saat 13:03
Hocam duymasında hiç bir problem yok ani seslere tepki veriyor hatta uykudan bile uyanıyor fakat tek kulak testten geçtiği için acaba tek kulakla mı duyuyor diye düşünüyoruz
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2012 Saat 17:51
Onu herkese söylüyorlar. Eğer bir kulakta "gözle görülebilen" bir anormal yapı yoksa, bir arıza olma ihtimali son dercede azdır.
|
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2012 Saat 20:02
Hocam çok teşekkür ederiz inşallah sizin dediğiniz gibidir hafta içi artık fakülteye gideceğiz. SAYGILAR
|
|