Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fazilet Karakoç
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35695
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 08:50

Konu: Öksürük
Mesajı Yazan: eldem
Konu: Öksürük
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2012 Saat 23:47
Merhaba. 3 yaşındaki oğlumun bir iki gündür burnu akiyodu. Bu gece uyurken birden kalktı ve böyle sanki bütün göğsü doluymiscasina oksurmeye başladı. Hiriltili bir solunumu mevcut. Ama öksurdugu zaman neredeyse nefes alamayacak pozisyona geliyor. Ne yapmalıyım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr Fazilet Karakoc
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2012 Saat 16:44
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Bu yaşta üst solunum yolu enfeksiyonları yılda 5-8 'e kadar normal. Ama gçğsü dolu gibi yoğun öksürüyor ise  bronşiolit dediğimiz biraz daha alt solunum yollarını ilglendiren bir enfeksiyon haline dönüşmüş olabilir. Bu durumda bir hekimin görmesinde fayda var. Eğer benzeri öksürükler daha öncede tekrarladı ise kış boyu dikkatle izlenmesi ve ortaya çıkan şikayetlerin sıklığına ve şiddetine göre bazı koruyucu ilaçlar kullanmanız gerekebilir. Bu durumda da önerim bir çocuk göğüs hastalıkları doktorunun sizi görmesi. Tekrar geçmiş olsun, selamlarSmile

-------------
Prof Fazilet Karakoç

Mesajı Yazan: efsane
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2012 Saat 17:20
Merhaba,kızım 2 yaşında yaklaşık iki haftadır öksürüğü var ve gece uyanıp burnum acıyo diye ağlıyor.aynı zamanda doktora gidemiyoruz çünkü hiç bir şekilde muayene ettirmiyor kendini ve boğularak ağlamaya başlıyor.öyle olunca doktor da müdahele edemiyor.kesinlikle ilaç içiremiyorum verdiğim anda geri kusuyor.bazen bal ve çok az zencefil karıştırıp veriyorum onu yiyor.doğru mu yapıyorum?yardımınızı rica ediyorum

-------------
MELEKLERİMİZ

Mesajı Yazan: Dr Fazilet Karakoc
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2012 Saat 23:02
Merhaba,
Geçmiş olsun. Bu yaşlarda çocuklar hem doktorlardan korkmaya başlar , iletişim kurmakta çok kolay değildir. Ama şöyle düşünün bizim işimiz zaten çocuklar ağlasa da muayeneye dirense de onların ne sıkıntısı olduğunu anlamak gerekli durumlarda testlerden de yararlanarak en doğru teşhisi koymak ve tedaviyi planlamak. Bu yaşlarda ben kendi oğlumu muayene ederken bile ağlıyordu... Üst solunum yolu enfeksiyonlarını takiben hastalığa sebep olan enfeksiyon etkenine bağlı olarak öksürük bazen uzayabilir. Ama üç haftadan uzun sürüyor ise ya da göğüste hırıltı ile birlikte ise bir çocuk göğüs hastalıkları hekimine göstermenizi öneririm.

-------------
Prof Fazilet Karakoç

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat