Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hırıltı ve Aşı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35708
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 23:41

Konu: Hırıltı ve Aşı
Mesajı Yazan: neslimovie
Konu: Hırıltı ve Aşı
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2012 Saat 12:37
Merhaba Kadir Bey,
Forumu birkaç aydır takip ediyorum. Pek çok soruma geçmiş maillerde yanıt buldum. Ancak size danışmak istediğim birkaç şey var. Zaman ayırabilirseniz çok sevinirim.

1) Kızım 3,5 aylık 6750 gr anne sütü alıyor. Bir aydır geçmeyen hırıltısı var. Sanki balgam var gibi. Özellikle uykudan uyanınca ve hızlı nefes alırken oluyor, nefes verirken yok. Serum fiz kullanıyorum ama geçmedi. Dr ciğerleri temiz diyor. Nedeni ne olabilir? Bu şekilde uçak yolculuğu yapabilir miyiz?

2) Haftaya 4. ay aşılarımız var. Hırıltısı devam ederken aşı olabilir mi? Ben de aynı gün tetanoz ve grip aşısı olacağım. Bir sakıncası var mı? Aşılarımı erteleyeyim mi? Bebeğime de grip aşısı yaptırabilir miyim, yoksa onun için erken mi?

3) 3 aylık hgb değeri 8,5. Şimdi Hausmann ferrum 9 damla verdi doktoru. Başlamalı mıyım? Benim içmeye başladığım  ferro sanol yeterli olur mu?

Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2012 Saat 22:59
1- Henuz "burun karistirmasini" beceremedigi icin oluyor. Serum fiz 10 damladan az damlatiyorsaniz hicbir ise yaramaz. Ucak yolculugu yapabilirsiniz.
2- Asi olabilir. Atesli iken bile olabilir. Sizde asilarinizi olun. Grip asisi onun icin erken.
3- O Hgb degerine inanmiyorum. Baska bir yerde tekrar yaptirin, ondan sonra konusalim.

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2012 Saat 08:32
Çok teşekkürler Kadir Bey. Tekrar kan tahlili yaptırıp size yazacağım...Clown

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2012 Saat 14:03
Kadir Bey,
Özel bir laboratuara tahlil yaptırdım. Sonuç hgb 9,7 çıktı. Size danışmakla en doğrusunu yapmışım. Bu değerle demire başlamalı mıyım ve ne kadar vermeliyim? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2012 Saat 19:08
Yasina uygun, demir gerekmez ama gunluk et miktari en az 1 kofte kadar olsun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat