Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

az beslenme şüphesi:(((

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35724
Tarih: 05 Kas 2025 Saat 16:14

Konu: az beslenme şüphesi:(((
Mesajı Yazan: moralist
Konu: az beslenme şüphesi:(((
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2012 Saat 22:23
Merhaba Kadir Bey,

4 aylık oğlumun 28 gün önce kilosu 7300gr.dı (boy.66cm). Bugün sağlık ocağında ölçüm yapıldı: 7740 gr. geldi(boy.68cm). Ayrıca ebe hanım ayda en az 500 gr. alması gerekirdi, yoğurt ve meyve suyuna başlamanız gerekir deyince panik oldum ve sizin kıymetli görüşünüzü almak istedim.
Bebeğim son zamanlarda gerçekten onu haklı çıkartacak şekilde doymuyor izlenimi veriyor. Sürekli eli ağzında içerden duyulacak kadar yüksek ses çıkartarak elini emiyor. Kim kucağına alsa aynı şekilde nereye denk gelirse emmeye başlıyor. Sürekli emmek istiyor. Bazen emerken sinirleniyor ağlıyor. Sütüm her zaman az geliyordu acaba tahammül edemiyor mu çok mu aksın istiyor diye düşünüyorum. Kendim birkaç kere sağmayı denedim 45 dakikada ancak 60-70 ml. çıkarabiliyorum zorlayarak. Bazen o kadar da çıkaramıyorum. 10 gün sonra tam gün çalışmaya başlayacağım. Şimdiden stres olmaya başladım oğluma anne sütü veremezsem diye. Sonuçta sütümü sağıp bırakmak zorundayım. Değerli cevabınızı bekliyorum.
Saygılarımla.
Not: Ebe hanım ayrıca demir almaya başlamamızı söyledi.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2012 Saat 23:32
Oglunuzun olculeri; 6 ayliga uyuyor. Resmen; "Obur cuce".  Sakin o ebenin laflarina kanmayin, hicbir halt bildigi yok. Eger anne sutu yetmezse, zaten ilk baslayacagimiz gida 'kutu sutleri' olacak. Simdilik sadece anne sutu ile gidin. Demirede gerek yok, sakin vermeyin. 5 aylik oldugunda gittiginizde birsorun bakalim, 5 aylik erkek cocugu kac kilo gelir? ( cevap: 7.1 kg.) LOL

Mesajı Yazan: moralist
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2012 Saat 23:40
ohhh Allah razı olsun sizden:))) obur cüce çok süperdiStar inşallah işe başlayınca süt problemimiz olmaz da uzun süre anne sütü verebilirim oğluma...çok teşekkür ediyorumKizBebek

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat