Kadir Bey,
Oğlum 34 aylık. Bu zamana kadar tuvalet eğitimi için hiç üstelemedim ondan gelecek sinyalleri bekledim. Geçen hafta tatile gittiğimizde bezini bağlamadım uzun zaman boyunca çişini tuttu yapınca rahatsız oldu sabahları da kuru uyanıyordu bunlara dayanarak bu hafta başında tuvalete alıştırma çalışmalarına başladık.
İlk gün hiç yanaşmadı bile üçüncü gün çişini haber verip oturup yapmaya başladı tuvaletine. Ancak şu an altıncı gün ve iki gündür hiçbir şekilde tuvaletine yapmıyor bugün haber vermeyi de bıraktı hareketlerinden anlıyorum tuvaletinde oturuyor asla yapmıyor kalkınca yere salıveriyor.
Kıyafetlerinin ıslanmasından rahatsız oluyordu bugünden beri onu da umursamıyor. Arada kazalar olabileceğini biliyorum ancak ısrarla hiçbir şekilde oturmaması bana daha hazır değil mi diye düşündürse de 34 aylık bir çocuk için de çok da erken değil sanırım.
Ne yapacağımı şaşırdım acaba tekrar beze geçsem mi önümüz kış ve aralıkta bir kardeşi olacak bu da süreci daha da uzatacak ve dört yaşını bulacak neredeyse diye de endişeleniyorum. Nasıl bir yol izlemeli bir süre daha denemeye devam etmeli mi yoksa bez takıp önümüzdeki yaza kadar ertelemeli mi?
|