Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Biberonu Almıyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35752
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 23:27

Konu: Biberonu Almıyor
Mesajı Yazan: azra_aslı
Konu: Biberonu Almıyor
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2012 Saat 03:09

Hocam merhaba,

Geçen hafta kızım Ateşli havale geçirdi idraryolu enfeksiyonu denildi 5 saat müşade altında kaldıktan sonra eve geldik dr.Suprax verdi , konu şu ki o güne kadar rahat rahat biberon alan kızım o günden beri biberonu redediyor havale öyküsünden bahsetme sebebim acaba ilaç ve yaşadığı olaydan ötürü redediyor olabilir mi ?

Biberonu reddettiği günden beri geceler kabus oldu çok sık uyanıp emmek istiyor emziriyorum ama haliyle doymuyor evde 3 değişik mama var hiç birini almıyor biberonla su içiyor ama süt ve mama kokusunu daha duyar duymaz başını çeviriyor ve huysuzlanıyor ,bu gece saat 23:00 te kaşık maması yedirip yatırdım ama 2 saat sonra tekar uyandı uykusunda biberon vermeyi denedim ama sonuç değişmiyor biberonu redediyor… Ne yapacağım uykusuz gecelere merhaba mı diyeceğim..Lütfen yardım … Saygılar… Aslı

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2012 Saat 03:10
Yasini yazmamissiniz. Birde 1 hafta evvelki Idrar tahliline bir bakin bakalim, Nitrit degeri ne bulunmus? Diger sonuclarinida yazin.

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2012 Saat 14:51
Hocam
kızım 9 aylık sonuçlarıda yazıyorum

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi )pH          5.5  4.4 – 7.4

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi )glukoz     negatif

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi ) bilirubin  negatif

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi ) keton       negatif

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi ) Protein     negatif

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi ) nitrit          + +

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi ) Ürobilinojen  normal

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi ) renk          açık sarı

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi ) görünüm    berrak

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi ) RBC  : 2    0-4 her sahada

Saygılar....

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2012 Saat 14:53
İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi )  yassı epitel 1

nitrit değeri karşısında sadece + + yazılı anlamadım

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2012 Saat 15:10
İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi ) dansite 1.005 - 1.035

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2012 Saat 17:56
Birde mikroskopi kisminda;  lokosit sayisi olacak

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2012 Saat 19:01
lökosit negatif hocam

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2012 Saat 19:01
eritrosit negatif

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2012 Saat 22:42
Bir sahtekarlik var, Hem lokosit negatif olacak, hem Nitrit;++ olacak. Bir daha bir idrar problemi ( idrar yaparken agri, kesik kesik idrar yapma gibi)  oldugunda baska bir laboratuvarda idrar tahlili yaptirin. Simdiye kadar hic IYE gecirmemissiniz, ileri tetkiklere de gerek yok. Bu tezgahtan uzak durun..
Ac kaldiginda verdiginiz ek mamayi yemesi gerekirdi. Birde mama yerine kutu sutlerinden deneyin.

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2012 Saat 23:01
devlet hastanesinde yapıldı tahliller salı günü tekrar gelin denildi ... bu arada kutu sütünü az önce denedim sade olarak aldı demek ki ... mama istemiyormuş :) ben nasıl düşünemediysem iyi ki varsınız... 

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2012 Saat 02:34
Sali gunu yapilacak olan 'Idrar tahlilinin ' sonucunu bana yazmadan sakin "ileri tetkiklerden" bir sey yaptirmayin. Hadi hayirlisi. Gorecegiz bakalim...

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2012 Saat 18:59
Hocam bugün ki sonuçlar

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi )   pH               4.4 - 7.4

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi )   Eritrosit      Negatif

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi )  Lökosit         Negatif

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi )   Dansite        1.005 – 1.035

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi )  Glukoz           Negatif

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi )  biliburin         Negatif

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi )   keton            Negatif

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi )  protein          Negatif

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi )  nitrit               Negatif

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi )    Ürobilinojen   Normal

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi ) renk                        sarı

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi ) görünüm         bulanık

İdrar  tetkiki ( tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi )  lökosit  WBC  : 1   her sahada

Değerlendirmenizi rica ediyorum....Saygılar Aslı....

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2012 Saat 19:43
Tamamen NORMAL bir idrar tahlili. En azindan; kesinlikle  IYE yok diyebiliriz.

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2012 Saat 19:50
Çok teşekkür ederim hocam iyi akşamlar , saygılar.....

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat