Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

inek sütü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35771
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 21:20

Konu: inek sütü
Mesajı Yazan: aysenkostak
Konu: inek sütü
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2012 Saat 09:51

Kadir Bey merhaba

Oğlum şuan 18,5 aylık ve birkaç hafta önce emzirmeyi bıraktım. Tabi memeden kesince inek sütünü arttırdık.günde 500-600 ml.(kendisi de çok seviyor sütü istekli yani) Bunun yanında yoğurdunu peynirini normal yemeğini yiyor.hemde fazlasıyla..şuan 17 kg ve 92 cm..bu hafta 1,5 yaş aşıları için doktora gittiğmizde doktorumuz inek sütünü katiyen o kadar çok vermememiz gerektiğini zaten kilosunun çok fazla olduğunu,ileride boş boş bakan bir çocuk olur, midesinde kalsiyum taşı oluşur gibi bir sürü şey saydı. Şaşırdım kaldım tabi..tamam kilosunun fazla olduğunu biliyorum ama öyle şişman bir çocuk değil.boyuda var çünkü.bakınca 3-4 yaşındaymış gibi duruyor sadeceJdoğduğundan beri iştahlı bir çocuk bu çok şükür. Yani ben yemesi için hiç çaba sarfetmedim bugüne kadar. Hatta aksine porsiyonlarını azaltıyorum.sizin fkirileriniz benim için çok önemli.inek sütünü de ne kadar tavsiye ettiğinizi de biliyorum..bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum..doktorumuzun inek sütünü bu kadar kötülemesindeki sebep ne olabilir?sadece kilo fazlalığından dolayı olmadığını düşünüyorum..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2012 Saat 19:20
Komik.. Bu sacma laflari gelsinlerde buradaki (USA) annelere soylesinler. Burada cocuklar su yerine sut iciyorlar. 40 senelik doktorum, hic fazla sut icerek midesinde kalsiyum tasi olusmus kimse gormedim. Uydurmanin da bir orani olur. Bos bos bakma isine gelince, ben Amerika da hic bos bos bakan cocuk goremedim, hepsi cin gibi ama Turkiye de surusune bereket, adim basi gorulur. Esas bos bos bakma, proteinsizlik sonucu olur. Sutte bir ust sinir yok. Tabii sut yaninda et ve meyvasini da almasi sarti ile.   

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat