Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kusma,ishal ve ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35945
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 21:22

Konu: kusma,ishal ve ateş
Mesajı Yazan: sdilek
Konu: kusma,ishal ve ateş
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2012 Saat 09:54
Kadir Bey günaydın.
ikiz kızlarımdan Damla 3 ay sonra 5 yaşı dolduracak.Salı günü mide bulantısı, hafif ateş ve karın ağrısı ile başladık.Gecesinde sabaha kadar kusma ve yüksek ateş ile devam ettik.Çarşamba günü Hastaneye gittik.Serum takıldı.KAn ve idrar tahlili yapıldı.Dr tahlillerin temiz olduğunu söyledi.Ama bundan sonra ishal başlayabilir dedi.Dediği gibide sabaha karşı ishal başladı.Ve hala ateş, ishal ve kusma devam ediyor.İlaç verilmedi.Sadece reflor verdi.Kan tahlilinde Wbc 14,95 çıkmış (aralığı 3,98-10,04) ve CRP 7,06 (aralığı 0-5) çıkmış.TİT normal denmiş.Hiç bir şey yemiyor ve bulantı için şurup vermessem de sürekli kusuyor.Ne yapmamı önerirsiniz.Bugün şu ana kadar 5.kez kakaya çıkmış ishal olarak.Ben çalışıyorum.Evdekilere kakaya bakmalarını söyledim.Bilgi gelince yazacağım size nasıl olduğunu.Ama kan yok sanırım.Ben dün hiç görmedim.

-------------
www.damlamvekaryam.blogspot.com

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2012 Saat 09:56
Bu arada ishali ilk başladığında çok pis kokuluydu.Şu an o pis koku kalmadı.

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Eki 2012 Saat 18:18
Kadir Bey size yazdıktan sonra evden ishalin yeşil, sümüklü ve kanlı olduğunu öğrendikten eve gidip Damla'yı alıp hastaneye götürdük.Hastanede tekrar serum takıldı.Kan tahlili ve kaka tahlili yapıldı.CRP bu kez 21,48 (aralığı 0-5) WBC 12,15 (aralığı 3,98-10,04) çıktı.Kaka tahlili ise sarı sulu mukuslu, bol lökosit+10-15 eritrosit.
Dr flagyl antibiyotik, amoklavin antibiyotik verdi.Hala mide bulantımız var.Ateşimiz sabah beşten beri yükselmedi bir daha.
Teşhis olarak dizanteri ve vücutta enfeksiyon var dendi.
Siz ne diyorsunuz ve ne öneriyorsunuz.
Teşekkür ederim.

-------------

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2012 Saat 23:40
Sakin ama sakin Amoklavini vermeyin. Ishal daha beter olur. Flagyl luzumsuz, tarif ettiginiz kaka "Dizanteri" kakasina benzemiyor. Kusmanin ve ishalin beraber olmasi, bunun; "virutik bir ishal" oldugunun isaretidir. Rotavirus, veya Norovirus olabilir. 1 hafta surecek, hicbir tedavisi yoktur, ilaclarla daha beter olur. Reflor verilmesi cok komik, ama Amoklavin'e bagli olarak ishalde artma olursa; Reflor kullanabilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat