Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kilo

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35946
Tarih: 22 Kas 2025 Saat 22:10

Konu: kilo
Mesajı Yazan: Eyolya
Konu: kilo
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2012 Saat 10:27
Çok sevdiğim saydığım anneliğimi değiştiren hayatımın vazgeçilmezi hocam:),

Eyolya'm 14 aylıktı sizi tanıdığımda ve gelişimi gayet sıradan olan bi bebekti şimdi tam 49 aylık ve 107 cm. boyu,20.8 kilosu var,kilosu çok diyeceksiniz ve ben de tam bunu diyeceğim.Eyolya iştahsız bi çocuk(hadi ordan dediğinizi duyar gibiyim:))ama vallahi öyle...tüm gün yedikleriniş sayıyorum:750 ml.süt,kaşar peyniriyle yapılmış omlet,2 köfte,200 cc.yoğurt,3 yemek kaşığı mevsim sebzesi,denk gelirse meyve ama bunları bile zorla yiyor hep tok hep tok,çikolata sevmez,cips cola 2 haftada bir yemeğin üzerine ödül olarak o da zaten doyduğu için 5-6 tane yer bırakır çok çabuk doyuyor yani hayatımızda abur cubur yok denecek kadar az,ekmek,prinç,patates zaten eve girmez(sağlıklı yaşamaya çalışıyoruz)inanın ekmeğin tadını bilmez gibi bi şi.Her gün mutlaka 3 saat parka götürürüm çook hareketli bi çocuk dakika oturmaz,beraber yürürüz 2 km.yi zırlamadan yürür,deniz kenarındayız her gün denize gitti yazın yani daha ne yapayım bilemedim nedir durum hocam?

ps.eşimin ve benim sülalemizde kilolu bi kişi bile yok hatta çoğunluk yaşlanınca ideal kilosuna gelenler

-siz ne diyorsanız o-

-------------
Eyolya'nın annesi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2012 Saat 23:09
Yasina gore; 5.3kg olan fazlalik, boyuna gore baktigimizda; 3kg. oluyor. 6 yas elbisesi giyer. Evet, dikkatli olmaniz gerekiyor, mayasinda sismanlamaya meyil  var.Zorlamayin, sut (yogurt dahil) 600ml. ye kadar inebilir.  

Mesajı Yazan: Eyolya
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2012 Saat 00:41
Hocam,

haftada 1-2 defa akşamları bacaklarının ağrıdığını söylüyor, uzun uzun ovduruyor bize,parkta her gün en az 3 saat oynuyor ondan mıdır yoksa sizin bahsettiğiniz büyüme ağrıları mı bunlar(malum kalsiyum+D vitamini çok alıyor)bu durumda, yani çoook sızlandığında verilebilecek en uygun şey(ilaç v.s.)nedir?veya oyalayıp unutturalım mı?

-Siz ne diyorsanız o-

-------------
Eyolya'nın annesi

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2012 Saat 03:50
Bu yasta "buyume agrisi"olmaz, adolesan yaslarinda olur. Kilolu oldugundan biraz ( 3 saat gibi) kosup-oynayinca, bacaklarda agri olmasi normaldir. Cok agri oldugunda;  Calpol veya Pedifen surup verebilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat