Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

emzirme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36058
Tarih: 26 Kas 2025 Saat 14:55

Konu: emzirme
Mesajı Yazan: FATi
Konu: emzirme
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2012 Saat 13:22

hocam merhabalar öncelikle şimdiden bayramınız kutlu olsun
daha önce bu konuda yazdıysanız da ben bulamadım bebeği en son emzirdiğiniz memeden başlayarak emzirin diyorlar iki gögüstende 10- 15 dakka
fakat öyle bişey olmuyor benim oğlum tek gögüsten 8-15 dakka arası emiyor ikinciye aynı zamanda geçmiyor bende ikinci emzirmeye aynı gögüsten başlıyorum
yani şöyle örnek vereyim 1.sağ taraf 2.sağ taraf 3.sol taraf 4.sol taraf
gögsün ön kısmı su dipte kalan asıl önemli yeri diyorlar doğrumudur
nasıl emzirmeliyim oğlum 3,5 aylık
şimdiden çok teşekkür ediyorum  iyiki varsınızzzzzz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2012 Saat 18:57
Duyduklarinizin cogu palavra, hala isin felsefesini anlayamamislar. Muhim olan; memenin uyarilmasidir. Aynen devam. Bir kere; anne memeleri, inek memesi degildir. Biriktirme ozelligi yoktur, bebek emmeye basladiginda sut ifraz edilmeye baslar. Bu sebepten, bebek bir memeyi emmeye basladiginda, oburunden de sut akar. Bu sebeple, bebekler 3-4 saatte bir annelerini emerler. Ineklerde ise, durum farklidir, bir sabah, bir de aksam emzirirler. Dananinda iskembesi vardir, sabah emdigi sutu "iskembesinde" biriktirir, gun boyunca gevis getirir ve aciktikca midesine gonderir. Ineklerdeki emzirme sistemi ile insanlardaki emzirme sisteminin farkini hala anlamamis olanlari kendi luzumsuz bilgileri ile bas basa birakin. Etrak; bi-izan, bi-idrak...  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat