Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bitmeyen öksürük...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36060
Tarih: 30 Oca 2026 Saat 22:41

Konu: Bitmeyen öksürük...
Mesajı Yazan: esya
Konu: Bitmeyen öksürük...
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2012 Saat 11:34
İyi günler Kadir Bey ablam için bi sorum olacaktı. Ben sizin anlattıklarınızı ilettim ama bir de sizin ağzınızdan duyması için yazıyorum.
42 aylık 15 kilo bir kızı var bu sene kreşe başladı. 3 haftadır balgamlı öksürüğü var. Gece öksürürken de kusuyormuş. Doktora götürmüşler verdiği ilaçlar şunlar: Azo Max günde iki ölçek, Zaditen, OnceAır 4 mg, vermiş. Bu ilaçları bir haftadır kullanıyor. Bu arada hiç ateşi yokmuş. Ciğer filminde doktor ciğerleri dolmuş demiş. Burnu da akıyor bu arada. Vereceğiniz cevapları ben biliyorum ama özellikle ablamların ikna olması için yazıyorum. Şimdiden teşekkürler, iyi bayramlar...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2012 Saat 19:13
Gelismesi iyi, hatta 500 gram fazlasi bile var. AzoMax; Atesi olmayan bir hastada cok gereksiz. Hadiseyi cigerlere indiren etken; Zaditen . OnceAir: (Montelucast) kronik Astim hastalarina verilen, ve astim nobetlerinin arasini acmak icin devamli  kullanilmasi gerekli olan bir ilactir. Oyle 3-5 gunlugune OnceAir verilmez. Bu doktor acaba bu ilaclarin terkibini biliyormu?   Bu iki ilaci hemen kesin. Bol buhar (veya banyo), Limonlu bal, burnuna Serum Fiz ve aksamlari yastigina 2 damla ColdMix damlatsin. Istirahat sart, kudurukluk yaptigi gunun aksami cok oksurur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat