uzamış yenidoğan sarılığı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36105
Tarih: 19 Kas 2025 Saat 03:15
Konu: uzamış yenidoğan sarılığı
Mesajı Yazan: m.tüzün
Konu: uzamış yenidoğan sarılığı
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2012 Saat 00:21
|
sayın uzman dr. Kadir Tuğcu bey.benim 23 günlük bir kızım var.sarılığı hala geçmedi. doğduktan 5 gün sonra hastaneye kontrol için gittik.sarılık değeri 17 çıktı.doktor hastaneye yatış verdi.2 gün fototerapi aldı kızım .sarılık değeri 12 ye düşünce çıktık.daha sonraki kontrollerimizde sarılık değeri sırasıyla 13.6, 14.8 ve en son 15.9 oldu.giderek yükseldi.kızımın emmesinde sorun yok.kakasınıda günde 4 kez 5 kez yapıyor.ama değerin yükselmesi beni çok korkutuyor.lütfen beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2012 Saat 18:28
|
Bazen olabiliyor. Duzelmesini hizlandirmak icin; gunde 2 defa, ciplak sekilde, cam arkasindan karnini ve sirtini 10'ar dakika gunese tutun. Eski mailleri de okuyun. Sarilik gozle gorunmez olunca kesin. Tekrar sararma olursa, goruselim.
|
Mesajı Yazan: m.tüzün
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2012 Saat 05:29
Mesajı Yazan: m.tüzün
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2012 Saat 06:03
|
teşekkürler kadir bey.sarılık değerinin 15.9 kadar yükselmesi kızıma zarar verir mi?özellikle beynine ve iç organlarına zarar verdiğini söylüyorlar halk arasında.ne derece doğru.birde güneş ışığından yararlanamadığımız şu günlerde ne yapabilirim?Allah'a emanet olun.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2012 Saat 19:22
|
Direkt Bilirubin, 25mg'in ustune cikarsa ve fototerapi ile dusmezse, ( bu yasta) kan degisimi gerekir, bunlar yapilmazsa, 30mg'in ustune cikarsa ancak o zaman belki zarar verebilir, zira her gecen gun bebek daha direncli hale gelir. Su gunese cikarma isini yapin.... Cok nadiren bu sariligin; hayat boyu surebilen bir cinsi vardir; Gilbert hastaligi denilen bi hastalikta, dogustan bir enzim eksikligi vardir. hayat boyu fototerapi alir.
|
|