Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36109
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 15:51

Konu: ateş
Mesajı Yazan: dhurnali
Konu: ateş
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2012 Saat 10:11
Merhabalar Kadir bey,
3,5 yaşında bir kızım var ve galiba gribe yakalandı.3 gündür ateşi var.Arada bir de öksürük...İlk gün CALPOL kullandık şimdi ise PEDİFEN kullanıyoruz...sunada ölçtüm ateşi 38,6 ama çok şükür keyfi yerinde...pedifen verdim.ilacı kullandıktan yarım saat sonra ateş düşüyor fakat 6-7 saat sonra tekrar başlıyor...çevremizdekiler hep antibiyotiğe başlamamızı istiyorlar,biz de pek kullanma taraftarı değiliz,kızım boğazının ağrımadığını söylüyor(boğaz ağrısının nasıl olduğunu bilmediği için de olabilir),ağız kokusu yok fakat dilinde beyazlıkta var...
sizce ne yapmalıyız doktor bey,sizin bilgilerinize güveniyorum...şimdiden çok teşekkür ederim...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2012 Saat 18:51
Bogaz agrisi; hem viral, hem bakteriel hastaliklarda da olabildiginden, pek guvenilir bir ayird edici unsur degildir. Agiz kokusu ve dilde "tabaka seklinde" pas olmasi daha manidardir. Etrafinizdakilere kulak asmayin, onlar eski doktorlarin "kaziklarini" yemis olan saf insanlardir. Cok darda kalirsaniz; bir kan sayimi yaptirip, WBC degerine bakin, dusuk cikarsa virutik , antibiyotik gerekmiyor demektir.

Mesajı Yazan: dhurnali
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2012 Saat 19:51
mehabalar doktor bey,kızımın ateşi halen düşmedi,yukarı da da yazdığım gibi pedifeni verdikten yarım saat sonra ateş düşüyor,6-7 saat sonra tekrar çıkıyor.şişenin dibini görmek üzereyiz ama halen ateşini düşüremedik...Eşimin işi dolayısıyla bugün doktora götüremedik...bugün 4.günü bitti.
 Bir de doktor bey dilinde beyazlık var demiştim ya fakat ağzı kokmuyor demiştim yanılmışım,malesef hem dili beyaz hem de ağzı kokuyor...bir de gözlerinin beyaz yeri özellikle ateşi yükselince kızarıyor ve gözünün alt kısmında  hafif morluk  oluşuyor...Arada bir de öksürük var,burnu akmıyor fakat sanırım arkadan geniz akıntısı var...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2012 Saat 20:23
Agiz kokusu, dilde pas varsa; antibiyotik iyi olur. Augmentin 200 (veya benzeri) gunde ; 2x1 olcek baslayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat