kızım alerji mi?
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36125
Tarih: 27 Eyl 2025 Saat 20:12
Konu: kızım alerji mi?
Mesajı Yazan: mvecved
Konu: kızım alerji mi?
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2012 Saat 12:45
merhaba hocam kızım 2 yaşında , dün sabah uyandığında sol elinin iki parmağının bütününde kızarıklık ve şişlik vardı birde küçük küçük kabarcıklar vardı aynı zamanda bacaklarında bir kaç tane kabarcık gördüm. dermatoloğa götürdüm böcek sokması,yediği birşey dokunmuş olabileceği, alerjiye benzediğini söyledi.zyrtec,advantan,birde eczanede hazırlanan bir solüsyon verdi kompres yapmam için, bugün sol elinde bir değişim yok aynı zamanda sağ elinde de çıkmaya başladı.Hocam birde bu şişlik olmadan önce kızımın sol eline sokak kedisi deydi ondan olabilir mi?bugün burnunda hırıltı başladı yazılarınızı okudum zyrtecden olduğunu yazmışsınız ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim. ilginize teşekkürler...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2012 Saat 19:39
Agizdan verilen ilaclari hemen kesin. Solusyona da gerek yok, sadece dokuntulere; gunde 2-3 defa "Fenistil" jel surmeniz yeterlidir. Bocek isirmis, kedi veya yedikleri ile bir alakasi yok....
|
Mesajı Yazan: mvecved
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2012 Saat 20:07
hocam cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.bu döküntülerin neden kaynaklanıyor benim yapabileceğim birşey var mı?Babası ve halası alerjik bünyeye sahip soya çekim olabilir mi?ilginize teşekkürler...
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2012 Saat 20:28
Allerjik dokuntuler; ciltten kabarik ama harita gibi duz satihli olurlar . Ufak kabarciklar seklinde olanlar sinek isirmasidir.
|
|