Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulaklarım çıtırdıyorr

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36133
Tarih: 08 Eyl 2025 Saat 12:24

Konu: kulaklarım çıtırdıyorr
Mesajı Yazan: johnson
Konu: kulaklarım çıtırdıyorr
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2012 Saat 20:52
kadir bey merhaba size kendimle ilgili birşey sormak istiyorum.3 hafta önce grip oldum ve denize atladım ve kulaklarımda basınçtan ve gripten dolayı bi tıkanıklık oldu bir kbb dr gittim ve hiçbirşey olmaz bir sürte sonra açılır dedi birde ava..s ve sterimar önerdi .fakat olayın üstünden 2 hafta geçmesine rağmen herhangi bir açılma olmadı ve duyu kaybı başladı.bir başka dr gittim işitme testi yaptı o da bana kulaklarımda sıvı biriktiğinive 53db duyu kaybım olduğunu ve kulağıma hemen tüp takılmasını önerdi.bana augm..1000 ve damlalara devam dedi bide sudaf.d verdi. ben bunları kullanmayı tercih ettim tüp taktırmadım.kulağım bir şekilde açıldı fakat duyu kaybımın ve sıvının tamamının yok olmadığını ve tüp taktırmadım diye bunların olduğunu söyledi ve böyle kalabileceğini belirtti.kulaklarım duyuyor fakat kulaklarımda her yutkunduğumda bi çıtırtı oluyor .bu gittiğim dr lar prof.ama ne yapacağımı bilemedim ve size danışmaya karar verdim hacam bu sıvıdan ve duyu kaybından nasıl kurtulurum ve bu çıtırdılar nedir lütfen yardımcı olurmusunuz çok teşekkür ederim.bu arada kulaklarımda hala biraz basınç var .sevgiler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2012 Saat 23:08
Yutkundugunuzda duydugunuz; "citirti" kulaklarinizin duzeldigini ve Oztaki borunuzun normal  calistigini gosterir. Yutkundugunuzda bu sesi duymamaniz, basinizin belada oldugunu gosterir.  Bu sesi duymadiginizda Oztaki borusu kapanmis  demektir. Oztaki borusu acildiginda, biriken sivi aktigi icin, zaten gecici olan isitme kaybiniz da duzelir. Ameliyat onerisi;  tam bir sahtekarlik ornegidir. Bu citirti sesini duydugunuz surece, ne sivi vardir, nede basinc vardir. Bir daha boyle bir durum olursa, ilk hissedeceginiz bulgu;  yutkundugunuzda bu citirsi sesini duymamaniz olacaktir. Hemen Iliadin'e baslamaniz gerekir.

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2012 Saat 15:04
Değerli bilgileriniz  ve hissettirdiğiniz güven için çok teşekkürler.Hoşçakalın

Mesajı Yazan: zehra_80
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2012 Saat 23:31
hocam bende bişey sormak isterim burdan konular yakın.yıllardır uçağa binerim ilk defa bayram dönüşü kulağım tıkandı.berbat bişey.iniş ve kalkışlşarda sakız çiğnememe rağmen oldu..aynen arkadaşın çatırtı dediği şeyi yaşadım.her yutkunduğumda olmadı bazısında oldu ama ağrılı çatırdamalar.ilk gün bayağı iyileşsede tam olarak açılması bikaç günü buldu?
1-bu durumaengel olmak için başka ne yapabiliriz.ben neysede kızım var 5.5.yaşında onun başına gelse huzursuzluktan başımızın etini yerdi..gerçi ona bişey olmadı su içti o
2-diyelim engel olamadık ve kulaklarımız tıkandı o zamn ne yapmalı.illiadin kullanabilir myiz?

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2012 Saat 04:00
1- Iliadin burun spreyi kullanin (gunde 2x1) 3 gun...
2- Evet..

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 15:08
hocam 20 gün oluyor kulaklarım hala çıtırdıyor.ne tavsiye edrsiniz teşekkür edrim

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 19:39
Kulaginizin "citirdamasi" Oztaki borusunun calistigini gosterir. Normalide budur. Esas "citirti" duyamazsaniz problem var demektir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat