Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hemanjioma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36141
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 17:36

Konu: Hemanjioma
Mesajı Yazan: urfane
Konu: Hemanjioma
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2012 Saat 12:22

Merhaba Hocam.

Cocugumun sarilikla iygili problemini size yazmistim,cevapladiginiz icin tesekkurler.

Oncelikle hatirlatiyim ki,bebeyim 1 ay 4 gunluk.13gun erken 2140kq dogdu.Dogdugundan 1 kac hafta sonra goz cevresinde bir leke olustu.Bununla iygili doktorlara bas vurduk,bunun hemanjioma oldugunu soylediler.Doktorlardan biri buz tedavisini onerdi,ama diger goturduyum doktor ise bu tedavini yuzde leke birakicagini soyledi ve eger leke buyurse bunu ilacla tedavi ede bileceyini belirtti.Oncelikle soyleyimki leke kabarik deyil,Once acik,daha sonra koyu kirmizi rengte oldu,buyudugunude zann etmiyorum.

BIr diger goturduyum doktor ise tedavinin lazim olmadigini,bir kac ay,yada bir kac yila keciceyini soyledi.Eger her hangi bir ilacla ya da bir baska seyle tedavi edilirse leke de yara birakicagini belirtti.

Onu da soyleyiyim ki ben hamileyken mikroplardan tedavi gordum,son olarak 8 ayimda yapdigim teste mikroplardan sintomeqavirus 20,rubella 14 gosterdi.

Bunun nedeni mikroplar ola bilirmi, ya da esimin ablasinda da cocukken boyle bir leke varmis yuzunde,simdi o leke koyu renkte,yuzunden gitmedi.Esimin ablasida 32 yasinda.

Bu lekenin nedenleri bunlardan hangisi ola bilir?

Bir de siz bu lekeyle iygili ne onerirdiniz.tesekkurler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2012 Saat 21:18
1- Kapiller hemangiomlar;leke seklindedirler, halk arasinda "gul veya cilek" diye tabir edilenler zamanla kendiligindan kaybolurlar. Koyu "sarap" ( Port vine) renkte olanlarin buyuk cogunlugu  kalicidir. Hicbir  cerrahi tedavileri yoktur. Bunlarin bir kismi ozel bir "Lazer" ile silinebiliyor.
2- Sturge-Weber Sendromu: Portvine leke ile beraber, bulundugu yerde doku buyumesi olur.
3- Kavernoz hemangiomlar: Dogumda yoklardir, sonradan cikar ve buyurler, Ciltten kabariktirlar, hic bir tedavi gerekmeksizin, en gec 10 yasina kadar kaybolurlar.
Eger bir resim gonderebilirseniz, daha saglikli bilgi verebilirim.

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2012 Saat 12:37
Kadir bey.Ben size Azerbaycandan ulastim.Turkce konusmayi biraz bilsemde tam anlayamadim siteden resimin nasil gonderildiyini.Bu sitede resimi size gondermeyi basaramadim.mumkunse mailinizi bana yazarmisiniz.Oyle yolluyayim.

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2012 Saat 19:08
Mailimi aldiniz umarim.

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2012 Saat 06:46
Cok tesekkulr ederim size.Iyiki varsiniz.Size cok guveniyorum.Bir daha tesekkuler.

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2012 Saat 06:51

Hocam,siz yazmissiniz ki,ciltte kabarik olurlar,amma cocugum cildinde kabarik deyil,yani ilerdemi boyle olucagini soylemek istediniz.

Birde buz tedavisi yuzde leke birakirmi?

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2012 Saat 17:01
Buz tedavisinin hicbir etkisi olmaz. Bosuna cocugu rahatsiz etmeyin. Resimden cok belli olmuyor, biraz daha bekleyelim. Zaten her iki durumda da yapacaginiz bir sey yok. Ilerde dahada kuculecek. Kalirsa; "Lazer" tedavisi yapilabilir.

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2012 Saat 19:55
Cok tesekkur ederim,yardimlariniz icin.

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2012 Saat 11:14
Kadir bey,bugun farketdim ki cocugumun yuzunde ki lekeler kabarik olmus.Cok kotu oldum,ne yapalim Allahim fenasindan korusun.

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2012 Saat 21:32
Keske hepsi kabarik olsa. Bu Kavernoz hemangiom oldugunu gosterir, en gec 10 yasina kadar tamamen yokolacak demektir.

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2012 Saat 19:40
Hocam,dikkatiniz icin cok tesekkuler.Evet,hepsi kabarik olmus.Umarim kaybolurlar.Tekraren tesekkuler,bize moral verdiyiniz icin.

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2012 Saat 13:44

Hocam,merhabalar bir daha.

Bugun cocugumun yuzundeki leke icin 3 doktora daha gittik.

Doktorlardan birisi anlatilana gore isinde cok iyi,Azerbaycanli,40 yildir hemangiomanin tedavisi ile ugrasmis ve basariliymis.Doktor cocugumun yuzundeki leke icin kapiller hemangioma oldugunu soyledi.Hemen buz ile tedavi olunmasi lazimmis.Cocugum kirki yarin cikiyor hocam.Doktor da yarin tedaviye baslaya bileceyimizi soyledi,ne kadar erken olursa o kadar iyiymis.Dedigine gore eger tedavi olumazsa leke butun yuzu sarar,gozler kapanir.Sonra karsisina gecemezmisiz.

Diger goturduyumuz doktor turk Telman Salikov.

Bu doktor ise tedavinin tamamem yanlis oldugunu soyledi.Dedigine gore kendiliyinden kaybolurmus,ya da kala bilirmis,Cocukdan cocuga degisir yani.Yani uzerine basarak soyledi ki tedavi  YAPILMAZ (onceki doktorda uzerine basarak buz tedavisi yapilmasini soylemisti )Eger kalirsa 1 yasindan sonra bir ilac yazacagini soyledi.Bu ilac lekenin kaybolmasina yardimci olurmus.Doktorun dedigine gore eyer buz tedavisi uygulanirsa  leke de yara olusur ve omur boyu kayb olmaz.

2 su arasinda kaldik anladiginiz kadariyla.

Diger yanii 3 cu apardigimiz doktor ise iyneyle karsisini alacagini soyledi.Dedegi kadariyla yapacagi bu iyne damarlari skleroza eder,lekenin buyumesini engeller.Leke curur ve duser.Yerinde ise beyaz bir iz olusur.Bu tedavi en iyisiymis.Ve bir ilacda vericekmis qaliba nizalon dedi.

Ne yapalim bilmedik.Kafamiz cok karisik.Birisi hic bir sey yapma soyledi,digerleri tedaviler oneriyor.Siz ne dersiniz ??

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2012 Saat 02:38
1- Buz tedavisi; sonu gelmeyen, hastayi abone eden, cok masrafli ama hicbir isede yaramayan bir tedavidir.
2- Igne tedavisi, hayat boyu kalici izler  ( girintiler-cikintilar)  birakir .
3- Ellemezseniz, en gec 10 yasina kadar kendiliginden ve  hic bir iz kalmadan  iyilesir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat