Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

5 aylık oğlum yüzüstü uyuyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36174
Tarih: 10 Kas 2025 Saat 12:40

Konu: 5 aylık oğlum yüzüstü uyuyor
Mesajı Yazan: esraberkbertug
Konu: 5 aylık oğlum yüzüstü uyuyor
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2012 Saat 13:09
merhaba hocam. 5 aylık bir oğlum var şu 3 gündür sürekli yüzüstü dönüp uyuyor. ne yaptıysam başaramadım yan yatırıyorum 2 dak. yatıyor sonra hemen yüzüstü dönüyor tekrar yana çeviriyorum yok gene yüzüstü dönüyor tekrar çeviriyorum bu seferde uyanıyor. yüzüstü yattığı zaman hiç kıpırdamadan 1 saat rahat uyuyor ama yan yatırdığımda sürekli kıpır kıpır kıpırdanıyor. fakat ben çok korkuyorum boğulur diye. çünkü bugün kafasını gömdü biraz durdu nefessiz kaldı herhalde hemen çevirdi kafasını yana ama çok daldığını anda çeviremeyebilir. hocam bu yüzüstü yatma olayından nasıl kurtulabiliriz acaba bir öneriniz varmı?Confused 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2012 Saat 21:22
Sizin derdiniz ne?? Tabiatta zaten butun canlilar yuzustu uyurlar. En tabii yatis seklidir. Bogulma hadisesi, ancak "kus tuyu" gibi cok yumusak yataga yatirirsaniz olabilir, onda bile bu yasa gelmis bir cocukta cok zor. Ani bebek olumu zaten yeni dogan, dusuk kilolu bebklerde olur, bu aylarda  olmaz. Ayrica "Ani bebek olumu" ile yatis seklindeki baglanti cok zayif bir baglantidir. Artik sebep olarak; Asiri sicak tutma ve bir enzim eksikligi uzerinde duruluyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat