Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ikizlerin gelişimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36260
Tarih: 08 Eyl 2025 Saat 12:24


Konu: ikizlerin gelişimi
Mesajı Yazan: HaLePdR
Konu: ikizlerin gelişimi
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2012 Saat 12:50
merhaba hocam.

5 aylık ikiz oğullarım var. 5. ay kontrolünde Burak: 8 kilo 66 cm , Emir: 7.4 kilo 64 cm geldi. Emir 3 haftadır sadece 100 gr almış. Doktora bunu belirttiğimde Emir için ek gıdayı artırmamı söyledi. Önceden sadece meyve püresi ve bazen de pirinç maması veriyordum. şimdi sebze çorbası ve yoğurt vermeye başladım. Ama Emir fazla yemek istemiyor. Ben de zorlamıyorum nasıl olsa beni emiyor diye. Sizce ısrarcı olayım mı .Bir de Emirin az kilo almasının sebebi hafif soğuk algınlığı geçirdiği için olabilir mi?
 
hocam bir de bebeklerim hareketli. sırt üstündeyken geri geri epey gidiyorlar. ayaklarını da çok sağlam basıyorlar.sağa sola dönebiliyorlar. ancak henüz sırt üstünden yüzüstüne dönemiyorlar. bu durum normal mi?



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2012 Saat 20:38
3.5 kilo dogmus, 5 aylik erkek kilosu: 7.1 kg.dir. Emir; normal, Burak; sisman. Corbalar, yemekler, 6. aydan sonra, sakin acele etmeyin, hele anne sutunu kesip, ek mama vermeyin.
Hareketleri normal, kilolu bebeklerin donmesi biraz gec olabiliyor.


Mesajı Yazan: HaLePdR
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2012 Saat 21:32
Emzirmeyi azaltmıyorum. Ek gıda öncesi ve sonrasında hep emziriyorum.  yardımlarınız için teşekkürler hocam.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2012 Saat 21:59
Aynen oyle, anne sutu gittigi kadar gitsin.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat