Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sakizla uyuma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36344
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 17:25

Konu: sakizla uyuma
Mesajı Yazan: zehra_80
Konu: sakizla uyuma
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2012 Saat 11:06
hocam merhaba,normalde sakiz yutmanin bi zarari olmadigini makalenizden ve soru cevaplardan ogrendik.ancak 5.5 yasindaki kizim sakiz cignemeyi cok seviyor ve hergun cigniyor.ve bazen o odada agzinda sakizini cigneyip oyun oynarken ben mutfakta is yapiyor olabiliyorum.iceri bi giriyorum ki koltukta sizmis kalmis.agzinda sakiz oldugunu bile unutuyorum.yani sakizla uyuyor ve ben ancak uyandiginda farkina variyorum.sakizla uyumasi riskli mi?bildigim kadari ile uyurken yutkunma refleksimiz yok denecek kadar az ama yinede tehlikelimidir sormak istedim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2012 Saat 20:11
Simdiye kadar hic boyle bir tehlikeli durum ile karsilasmadim ve okumadim. Ama risk herzaman vardir, ve agizinda sakiz ile uyumamasini saglamaniz iyi olur.  Sanirim, sakiz degil "jiklet" cigniyor. Ikisi biraz farklidir.

Mesajı Yazan: zehra_80
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2012 Saat 20:38
bildiginiz falim marka sekersiz sakiz.hocam ciklet ile sakizi nasil ayirt ederiz.ustunu mu okumak lazim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2012 Saat 20:43
Sakiz; sakiz agacindan elde edilir, pahalidir, ayrica cocuklar icin biraz serttir, 'mum' ile yumusatilir. Sizin;Falim;  sakiz aromali jiklettir. Sakiz; jelatin ambalaj veya ufak kavanozlarda satilir. Kagit ambalajlilar daima jiklettir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat