Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hırıltı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36345
Tarih: 25 Tem 2025 Saat 23:24

Konu: hırıltı
Mesajı Yazan: serapefe
Konu: hırıltı
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2012 Saat 15:56
hocam oğlum yine grip oldu ateşi hiç olmadı iki gün burun tıkanıklığı ardından balgamlı öksürük başladı şimdi ise 5,gündeyiz ve nefes verirken bi hışırtı sesi var hiç ilaç kullanmadım ballı limon serum fizyolojik ve cold mixden başka şimdi ne yapayım biliyorum doktor yine bronşit diyecek hava falan ne yapayım beklemelimi götürmelimiyim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2012 Saat 20:18
Cocuk rahat ise, gunluk aktivitelerini yapabiliyor, yani halsizligi yoksa, sadece benim anlattiklarimi uygulayin.. Atesi cikarsa ve/veya nefes alip-vermesi; 60'in ustune cikarsa, goruselim.  

Mesajı Yazan: zeynebin annesi
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2012 Saat 21:57
hocam bizde de benzer durum var..ateşsiz,,burun tıkanıklığı/akıntısı...2 gündür gece gündüz öksürük..gece uykusundan uyanmıyor ama mesela:)
korktuğum daha evvel bu şekilde giderken(ateşi vardı o zaman)ateşi düştüğü zaman dahi nefesi 60ı buluyor ve şu gırtlak çukuru mu denir,çok çukurlasıyordu nefes alıp verirken..kötü anlattım biraz ama:(
neyse bronş spazmıdır demiştiniz,,,biz o zaman acile gitmiştik,hava vermişlerdi..şimdi nasıl hareket edeyim,neye dikkat edeyim ve doktara gidersek nasıl hareket edeyim?
evet teşekkür ederim hocam,,böyle endişeli bir soruya cevap verdiğiniz için:)

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 01:09
1 dakikadaki solunum sayisi; 60'in ustune cikarsa, kaburgalarinda ve nefes borusunde "ice cekilmeler" oluyorsa, gostermeniz gereklidir.
2-Gittiginizde; bir kan sayimi isteyin, zira antibiyotik gerekip-gerekmiyecegi; WBC (Lokosit) degerinden belli olur. Yuksek cikarsa, antibiyotik baslanir.  

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 02:03
hocam sağolun,,kızım 2saattir uyuyor..nefesi normal de,kalbi o kadar hızlı atıyor ki sanki hopamış zıplamış.(ateşsiz)bir de terleme başlamış.
bir de şimdilik lükse kaçacak bir sorum var..böyle öksürük,akıntı devam ederken-enerjisi ve iştahı normal sayılır,yuvaya ne zaman göndermek doğru olur.bugün evde kalacak mesela,gitmek istiyorum diyor..ne zaman başlamalı,,diğer çocuklara da bulaştırıcılık açısından?
size sağlıklı günler:)

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 18:58
Terlemesi; dusen atesi ve ona bagli tasikardiyi (kalbin hizli atmasini) gosterir, kotu birsey yoktur.  
Bir gece atessiz gecirmesi, hastaligin ve bulasiciliginin gectigini gosterir. Arkadan gelen ;"tamirat safhasinda"; oksuruk ve burunda koyu akinti olmasi normaldir.

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 22:39
teşekkürler hocam.şimdilik kızım iyi gidiyor,sanırım yarın yuvaya gider.yalnız ilerisi için aklımda olsun istedim..zeynebin hastalık boyunca hiç ateşi olmadı..bu durumda bulasıcılığının gectiğini nasıl anlarız?

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 22:58
Bazi virutik hastaliklar bu sekilde seyir gosterir. Bunlarin da bulasmasini onleyecegiz diye bir iddiamiz yok...

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2012 Saat 11:29
hocam oğlumu bugün doktora götürdüm hafif bi hırıltı vardı ve sizin tedavinizden başka bişi kullanmadım doktor ciğerleri temiz dedi balgam koyu onun için muconex verdi ne yapayım bu antibiyotikmidir

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2012 Saat 12:17
Orjinalini yazan: serapefe serapefe Yazdı:

hocam oğlumu bugün doktora götürdüm hafif bi hırıltı vardı ve sizin tedavinizden başka bişi kullanmadım doktor ciğerleri temiz dedi balgam koyu onun için muconex verdi ne yapayım bu antibiyotikmidir

hocam balögamı çok perebron kullansam nasıl olur

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2012 Saat 19:21
Muconex ile daha beter olacak. Perebron, daha mantikli bir ilac. Bu ilacla;  Oksuruk artacak, merak etmeyin.

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2012 Saat 23:11
hocam perebronu kaç gün kullamalıyım çok sağolun  hakkınız ödenmez

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2012 Saat 23:39
Oksurugune bagli, oksurugu hafifleyince kesin. Perebronu daima "tok karnina" verin..

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2012 Saat 12:35
hopcam gece oğlumda hafif bi ateş sabaha doğru balgamlı kusma şu saate kadar 3 defa sade balgam kustu ve birkezde isal olrak çıktı ben korkuyorum gribime bağlı yoksa yeni bişimi daha dün doktor ciğerler temiz dedi bu ne hırıltı yok solounumu hızlı değil ne yapmalı bilemedim tekrar götürmelimi tahlilmi yaptırsam şimdilik ateş yok sırf balgam kusuyor hiçbişi yemedi sadece süt  neolur yardım ya zatüre derlerse

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2012 Saat 18:08
hocam doktora gittik wbc.9 çıktı doktorumuz antibi.bi durum olmadığını hemde bu değere bakarak söyledi kaka tahlili istedi temiz bişi çıkmadı  ama oğlumda ateş 38 buluyor kaka yine aynı içinde siyah uzayan bişiler var ve çok miktarda ozaman oğlum herseferinde atakmı yaşıyor ataksa fmf için isal olup kakanın bu kadar sümüklü pis kokması normalmi kafayı yicem ne olur yardım edin ki doktorumuz prof romotolojide neden bana açıklayamıyor evet atak diyip geçiyor en son bayramda durum böyleydi beni yönlendirin ne yapmalıyım birdelym%15,2 25_40 normal değer gran:80,2 aralık50-75 lütfen yardım

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2012 Saat 18:10
hocam çok uzun oldu ne olur hoşgörün ama bende çok zor durumdayım bize yardım lütfen bağırsaklarındamı bişi var nereye gidiyim hangi tahlilleri yaptırıyım bi lokma bişi girmedi ağzından çok zor durumdayım

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat