Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

3 haftadır geçmeyen öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36359
Tarih: 05 May 2025 Saat 04:27

Konu: 3 haftadır geçmeyen öksürük
Mesajı Yazan: 2yengec
Konu: 3 haftadır geçmeyen öksürük
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 12:58
merhaba dr bey.oğlum yaklaşık 3 haftadır balgam sökeresine öksürdü.kustuğuda oldu balgam çıkarmak için.hiç bir ilaç vermemiştim.taaki ateşlenene kadar.dr a götürdüm.bronjiolit olduğunu ve hatta çok azda ciğerlere hasar verdiğini söyledi.bricalny ve klamoks verdi.bricalny i 6 gün klamoksu 9 gün kullandık.fakat antibiyotiği bırakalı 4 gün oldu ki öksürük yeniden başladı.ne önerirsiniz.bal limon yapıyoruz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 19:25
Bronsiolit; Gribin; goguse inmis seklidir. Ne antibiyotigin, nede astim ilacinin bir faydasi olmayacak.  Sizin yapmaniz gereken;  (teshis dogru ise) ve 4 yasindan buyuk ise, Perebron surup: 3x1 olcek, kucuk ise; 3x1/2  tok karnina verin..Ayrica; sicak su buhari veya banyoda iyi gelir.

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2012 Saat 01:20
hocam öksürük gece boyunca hırıltıyla ateşe dönüşttü.gözlerinden yaş akmaya başladı.dakikada 55 kere nefes alıp verdi yavrum.çocuk dr una götürdük..bronşların dolu olduğunu söyledi.sizin tabirinizle astım ilacını ve makrol yazıp gönderdi bizi.çaresizlik ve cahillik çok zor.denize düşen yılana sarılır hesabı.dr un her dediğini yapıyoruz.yorumunuzu esirgemezsseniz sevinirim. Lamp
oğlum 23 aylık. 11.800 gr.88.cm boy.son azı dişlerin 3ünüde patlattı.ama hala bıngıldak kapanmadı .

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2012 Saat 03:00
1-Atesi olmayan cocuga; sadece oksuruk oldugu icin antibiyotik verilmez. Ya cahil, ya sahtekar...
Perebron surup; gunde 3x1/2lcek; tok karnina verin.
2- Boyu 3cm fazla. kilosu; 600 gram eksik..
3- Bingildak ile ugrasmiyoruz, kafa capina bakin, normalden  buyuk degilse bir onemi yoktur.

Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2012 Saat 11:05
hocam benımde 22 aylık kızımı aşırı öksürükle acıle götürdük buhar gıbı bişey verdıler oksijen burun akıntısı vardı ve aynı gun 3 kere balgam kustu sonra bırden 39.3 e atesı cıktı amoklavın peditus iliadın vermıslerdı ben pedıtusu kullanmadım ılıadını kullandım ve amoklavını sadece 3 kere verdım duzelır gıbı oldu hafıf öksürügu kalmıstı burun akıntısıda yesıle donmustu ama dun gece yıne hafıf ateslendı huysuzlastı 37.8 38.2 arasında gıdıp geldı herhangı bır ates dusurucu vermedım sızce bende perebron kullanmalıyım öksürüğü için gece boyunca öksürüğü devam etti hocam antıbıyotıgı kullanmalıyım ?

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2012 Saat 15:10
hocamm az once doktordan geldik kan sayımı yapıldı WBC si 15.3 cıktı birde CRP pozitif cıktı doktor 3 adet desefin igne yazdı sonra amoklavine devam et dedi sizce ne yapmalıyım ?

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2012 Saat 18:46
Sakin igneleri yaptirmayin, bu kadar hafif (ve agizdan antibiyotik alabilen) bir vak'ada igneye gerek yoktur. WBC biraz yuksek Amoklavin de yeterlidir. Balgam olursa; Perebron verebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2012 Saat 19:05
hocam peki neden bu igneyı yazdı bu doktor bitanesini vurdurmus bulundum bile yani benim amoklavini kullandıgımı biliyo direk devam et o zaman desin ben anlamıs değilim 

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2012 Saat 19:12
Hic olurmu? Eger igneleri vurdururken gitse idiniz; hastaneye yatiracakti. Her gidisinizde tedavi mutlaka bir kademe arttirilir. Ki, muhim bir "is"  yapilmis gibi gozuksun... Hemde hastanin "vidi-vidi" etmesi onlensin.

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2012 Saat 19:13
tesekkür ederim hocam iyiki varsınız..

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2012 Saat 20:49
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

1-Atesi olmayan cocuga; sadece oksuruk oldugu icin antibiyotik verilmez. Ya cahil, ya sahtekar...
Perebron surup; gunde 3x1/2lcek; tok karnina verin.
2- Boyu 3cm fazla. kilosu; 600 gram eksik..
3- Bingildak ile ugrasmiyoruz, kafa capina bakin, normalden  buyuk degilse bir onemi yoktur.
hocam atladınız heralde.bi önceki msjda söylediğim gibi oğlumda ateşte vardı.
teşekkürederim ayırdığınız vakit için.

Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 01:32
Atesi olacak+agiz kokusu ve dilde pas olacak. Yoksa her atesli hastaya antibiyotik vermiyoruz, yanlis anlasilmasin.

Mesajı Yazan: cerenimo01
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 14:17
hocam bizim dr.da öksürük kesmek için perebron ve mukonex şurup verdi.ikisini de kullanabilirmiyim.siz de yukarda yazmışsınız perebron şurup diye.ilk kez sizinle aynı şeyi veren dr.la karşılaştık.sevindim.biz sizin dediklerinizi uyguluyoruz ama sizede danışmak istedim

Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 21:06
Balgam varsa; perebron kullanilabilir ( mutlaka tok karnina) . Muconex; tam tersi bir etki yaratacak ve bronslarda "spazm" yapacagi icin hic tavsiye etmem...

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2012 Saat 19:04
http://g1212.hizliresim.com/14/l/h0uf2.jpg - http://g1212.hizliresim.com/14/l/h0uf2.jpg http://g1212.hizliresim.com/14/l/h0uxs.jpg - http://g1212.hizliresim.com/14/l/h0uxs.jpg
hocam 48 saati tamamlamak üzere olan 39.9 lara kadar çıkan ateş var.ağızda koku var.ve resimde görebileceğinizi umduğum 2 tane dilde yara var.ne tavsiye edersiniz.

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2012 Saat 03:47
Onlar yara degil. "Harita veya, Cografya dil" denilen bir farkli dil yapisidir. Bunlari her daim goreceksiniz. Cocuga bir zararlari yoktur, cocuga bir rahatsizlik vermezler,  tedavi de gerekmez.  

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2012 Saat 11:16
geçen gün yüz üstü düşmüştü oğlum.alt dişleri alt duğın iç taradına biraz zarar verdi ve kanadı şimdi orda aft oluşmuş durumda ve tüm diş etleri kıpkırmızı ve şişmiş durumda dişlerinin üzerine doğru sarkmış durumda . kulanabileceğim bir ilaç tavsiyeniz varmı.teşekkürler.72 saat olmak üzere ve ateş devam etmekte.

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2012 Saat 04:48
Pyralex (Pyraldin ) sol. den gunde 3x1 surun. Atesin yaninda; dilde kalin bir tabaka pas ve pis bir agiz kokusu varsa, antibiyotik gerekir. Sadece; burun akintisi, gozde yasarma ve hapsirma varsa, bu Griptir, antibiyotik vermeyin.

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2012 Saat 23:48
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Pyralex (Pyraldin ) sol. den gunde 3x1 surun. Atesin yaninda; dilde kalin bir tabaka pas ve pis bir agiz kokusu varsa, antibiyotik gerekir. Sadece; burun akintisi, gozde yasarma ve hapsirma varsa, bu Griptir, antibiyotik vermeyin.

dr a götürdük çocuğu.serozil ant.(günde 2 defa 1 er ölçek.) ve mikostatin(günde 4 defa 2şer damlalık dolusu.) verdi.ağızda koku ve dilde pas mevcut.siizn dediğiniz ilacıda aldım.fakat diş etlerinde kanamalı yerler var..sizin dediğiniz ilaç ve ya mikostatinin kanamalı yere zararı olurmu.ve çok iştahsız.ne zamanan kadar bu kötü durum böyle devam eder.teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2012 Saat 04:54
Mikostatin; bir tek "Pamukcuga" iyi gelir, oda 1. aydan sonra gorulmez. Sizler;  bu doktorlarin eline kaldiniz ise, vay halinize... Pyraldin; zaten boyle yaralara surulmek icin. Antibiyotik icin emin degilim, Kan sayimi yapildi ise; WBC degerine bakin, dusuk ise, antibiyotik gerekmez.

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2012 Saat 22:55

hocam merhaba.ömrümden ömür gitti.hastalık tam anlamıyla çarşamba günü baş gösterdi.bugün pazar ve hala acıyoooo diye bağıran ve ağzına bir kaşık bile yemek koydurmayan çocukla karşı karşıyayım.su bile içmek istemiyo ağzı acıycak diye.aftler hala bariz şekilde belli .sönme falan yok.dil ucundaki yaralarda hala kırmızı.ağız kokusu inanırmısınız bazen kaka kokusuyla bile karıştırıyorum.diş etleride zaman zaman kanamakta.Pyraldin i sürmek ise ızdırap.çocuk iki eliyle ağzını kapatıyo.bu hastalık çok ağır seyreden bi hastalıkmıdır.sizce normalmi.ne kadar zamanda geçer.

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2012 Saat 23:32
Hastaligin adi: Herpangina... 1 hafta surer, ilk 4 gunu en kotu olan suredir, sonra giderek, tedricen duzelir. Hicbir tedavisi yoktur. Dentinox jel surebilirseniz, biraz agrisini alir.

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2012 Saat 19:10
http://f1212.hizliresim.com/14/w/hd0mu.jpg - http://f1212.hizliresim.com/14/w/hd0mu.jpg
dr bey iyi akşamlar.oğlumun parmağında küçük bir yarası vardı zamanla kahverengi kabuk bağladı.geçmek bilmedi.şimdi o kahverengi kabuğun yanına bir sürü sivilceye benzer ucu apseli pütürcükler eklendi.fotoğrafa bakarsanız net görüntü var.evde travazol krem vardı ondan sürüyorum.sizin tavsiyeniz nedir.

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2012 Saat 19:41
Stafilokok mikrobu kapmis, once bir defa Teturdiyot veya benzeri bir solusyon surun, kuruduktan sonra, Thiocillin krem gunde 2x1 ve ilaveten; her el yikandiktan sonra surun..  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat