Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

burun kanaması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36432
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 01:55

Konu: burun kanaması
Mesajı Yazan: zeynebin annesi
Konu: burun kanaması
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2012 Saat 14:59
merhaba hocam,geçen hafta hafif hastaydı zeynep,burun akıntısının ardından 2 gündür burnu tıkalı..
bugün yuvadan aradılar.hiç bir şey yokken,bir anda burnu kanamaya başlamış.oluk gibiymiş.daha evvel 2 defa olmuştu.son 5ay içinde 3.kez diyeyim.ilkinde çok çok kanamış,ananesiyle beraberdi,o an yalnız olduğu için karıştırmış-zorlamıştır demiştik.ısrarla hiç dokunmadım dedi.2.si beraberdik,yine hiçbir şey yokken birden boşalmaya başladı.bir de bugün.sanırım hep sağ tarafı kanayan..ortak noktaları hepsinde burun tıkanıklığı vardı,gripti.
az önce bu konuyla alakalı cevaplarınızı okudum,ama bir annenin içi nasıl rahat edebilir ki sormadan:)
çok teşekkür ederiz 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2012 Saat 18:41
Evet, Gribe bagli olusan "odem", tikaniklik hissi yaratiyor, cocukta ic gudusel olarak burnunu karistirirken, zaten gergin olan burun mukozasini kanatiyor. Burnunu; burun kemiginin hemen altindan 1-2 dakika sikarak kanamayi durdurabilirsiniz. Sakin bizim milletin yaptigi gibi basini arkaya attirmayin, bu hareket sadece kanin one degil, arkaya akmasini(yutmasini) saglar. Bizde, malum, tedavi denilen sey; "gorunmez hale getir, nerde patlarsa patlasin" seklindeki hokkabazliktir.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat