Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebek aspirini

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36439
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 18:01

Konu: bebek aspirini
Mesajı Yazan: yasemia
Konu: bebek aspirini
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2012 Saat 20:36
annem israrla ben seni bebe aspiriniyle buyuttum dese de suana kadar sordugum doktorlar SAKINNN diyorlar? yillar once tanidigimiz bir cocuk doktoru mumessiller ve doktorlarin ortak karalamasi aspirinden daha iyi bisey var mi demisti.. sizin ne dusundugunuzu merak ettim? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 01:30
Kotu bir ilac olsa idi, hala satilmazdi. Tek kusuru; ucuz olmasi ve doktorlara "guzellik" yapmamasi....

Mesajı Yazan: yasemia
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 01:32
Yani kullanabilirmiyiz? Rota virusu biseyler soyleriyor karacigeri bobrekleri mahfediyormus? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 02:21
RotaVirus ile bir alakasi yok. '79 yili civarinda, "Reye Sendromu" diye bir hastaliga sebep olduguna dair, kiytirik bir arastirma sonucu Asprinin idam fermanini yazdilar. Ogune kadar; hayatinda Reye sendromu gormemis hatta duymamis kisiler birden bire, Reye sendromu uzmani kesildiler basimiza... O gune kadar, Turkiye de sadece Hacettepe de 2-3 vak'a gorulmesine karsilik, sanki hergun goruluyormus gibi bir hava estirdiler ve Aspirin'in yerine daha pahali olan Parasetamol'un satilmasini sagladilar. Ayni sekilde. simdilerde, daha pahali olan  Ibuprofen satilsin diye , Parasetamol karalamalari yapilmaktadir. Maalesef, cark boyle calisiyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat