Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

boğaz kızarıklığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36456
Tarih: 16 Kas 2025 Saat 12:44

Konu: boğaz kızarıklığı
Mesajı Yazan: TuYa
Konu: boğaz kızarıklığı
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 17:40
hocam merhaba
oğlum 21 aylık 15 kg 
dün geceden beri 39 derecelerde gezen ateş burun tıkanıklığı ve çok nadir gıcık şeklinde öksürüğü var
gece ateşi dolvenle kontrol altına aldım sabahta ayn tablo olunca aile hekimine gittik.
ağız kokusu  ve boğazında kaşıntı gıcık tarzı birşey oluyordu elini ağzına sokup burnunu sürekli kaşıyordu
doktor boğazına bakar bakmak çok kızarmış dedi.hatta 2 yaş altında çocuklarda pek olmaz bademcik ama biraz büyüme var gibi bir kulak burun boğaz uzmanına gösterin dedi
augmentin-bıd 400 verdi  burnunu serum fizyolojikle temizleyin yüksek ateşte dolven verin dedi

ateşi hala yüksek hafta sonu girdiği için doktora götüremedim.bu ilacı kullanmalımıyım sizce

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 21:29
Eger bogazdaki hastalik; bakteriel, antibiyotik gerektiren bir hastalik ise, Augmentinden en gec 24 saat sonra cocuk iyilesir, atesi filan olmaz, bu durumda bir siseyi bitirin. Eger 24 saat gectigi halde atesi devam ediyor ise;  teshis yanlis, grip geciriyor demektir. Ilaci devam etmenizin bir hayri yoktur. Hele ilk gunden beri burunda "su gibi" bir akinti varsa, kesin Grip demektir.

Mesajı Yazan: TuYa
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 23:58
sağolun hocam teşekkür ederim.
bugün sabahtan beri sol gözü kanlı.kızarık halde.daha önce hiç olmamıştı sanki o gözü küçüldü gibide.
ateş 39.4 civarı seyrediyor en düşüğü 37.5 oda ateş düşürü ile ateş yaparmı bu kızarıklığı?ne yapmam gerekir

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2012 Saat 04:04
Kesinlikle Grip geciriyor, konulan teshis yanlis... Eger Serum fiz. etkili olmazsa, hemen Iliadin burun (pediatrik) damlasina gecin. Belliki, Gripten "goz yasi kanallari" tikanmis, Iliadin onlarida acar. Yanlis olmasin, Iliadin, goze degil buruna damlatilacak. Eger gozlerini acamayacak kadar "capak" olursa, ilaveten gozlerine; Tobrased goz damlasini, 4x1'er damla damlatin. Eski mailleri okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat