Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geniz eti

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36476
Tarih: 17 Haz 2025 Saat 04:58

Konu: geniz eti
Mesajı Yazan: nursema
Konu: geniz eti
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2012 Saat 18:24

Değerli KadirHocam,geçen senede aynı zamanda aynı şikayetlerle yazışmıştık.sürekli tıkanık burun şikayetiyle..gittiğimiz iki doktorun biri geniz akıntısı diğeride geniz eti tanısı koydu.ilki actifed şurup,ikinciside karışım halinde bir damla verdi.Şu anda cerrahi müdahale yapmamıza gerek yok diyerek.bu damla 10 gün kullanılıyor ve tıkanıklığı azaltmıştı.ama bırakınca yine tekrarladı.nisan ayına kadar devam eti.

Şimdi yine kasım sonundayız ve ekim başından beri aynı tıkanıklık.uyurken ağzını kapatmak istiyor,nefes alamayınca sıçrıyor.Oğlum böyle yapınca ben boğulacak gibi oluyorum.bide üzerine grip eklenince yavrum çok zorlanıyor..gereksiz ve zarar veren tedavilerden ağzım yandı ,doktora götürmekten korkuyorum.SİZE SORMAK İSTEDİĞİM;limonlu bal,serum fizy. ve cold mix tedvisine devam mı edeyim yoksa başka yapmam gereken birşey varmı...Cryşimdiden çok teşekkür ediyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2012 Saat 22:55
Eger o yapma "burun damlasi" icinde; Argyrol vardi ise, basiniz belada demektir. Bu sivi formundaki "Gumus nitrat"; degdidi satihta "kimyasal yanik" yaparak o bolgeyi buzusturerek sahte bir iyilik hali yaratir. Arkasindan vucut o yanik yarasini tamir etmek icin daha fazla odem yani sislik yapar, basladiginizdan daha kotu bir noktaya gelirsiniz. Bol Serum Fiz. , Limonlu bal ve ColdMix isinizi gorur.

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2012 Saat 23:08
evet hocam var...ne olacak halimiz..keşke biraz yakında olsaydınızCrytavsiyelerinizle devam ediyorum..

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2012 Saat 23:12
Bol serum fiz. kullanin.. Bir dahada 19. asirdan kalma tedavileri kullanan doktorlardan uzak durun..

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2012 Saat 16:07
nerden bilebiliriz ki.bizde iyi geldi zannettik. bundan sonra gittiğim doktordan gelir gelmez tanı ve tedaviyi size sormadan uygulamayacağım hocam.Allah size uzuuuun ömürler versinClown

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2012 Saat 20:35

Merhaba Kadir hocam,

Yine tıkanıklıktan rahatsızız.Geniz eti,burunda kemik(sol) şikayetlerimize grip de eklenince oğlum iyice nefes alamaz olmuştu. Gözleride burnu gibi akmaya başlayınca sizin tavsiyenizle iliadin ve tobreset kulallandık gözleri iyileşti bir hafta sonra gribi de geçti fakat tıkanıklık kaldı. Gündüzleri sürekli ağzından nefes alıyor baya da hareketli olduğu için bazen nefes nefese kalıyor. Geceleride ağzı kapalı uyumaya çalıştığından sık sık uyanıp ağlıyor.

Bugün gittiğimiz doktor (!) orta kulakta iltihap var,tüp takılmaya doğru gidiyor, hem burunda kemik var hemde geniz eti var hem akıntısı var bu yüzden geniz eti alınabilir teşhisiyle,

-augmentin s600 2*1

-nasonex 1*1

-zyrtec 1*1

-sudafed 3*1/2 reçetesini yazdı. :(

Çocuğun kulağından şikayeti olmadığını (ağrı) kortizonlu sprey kullanmak istemediğimi,ateşinin olmadığını antibiyotik de kullanmak istemediğimi söyledim ama, yinede reçetede değişiklk yapmadı.

Sizden öğrendiğim kadarıyla grip sonrası orta kulak iltihabına 2*1 iliadin buruna 3 gün kullanmalıyım. Bu tüp takma ve cerrahi müdahale teşhisi beni korkuttu.

Tavsiyelerinize ihtiyacım var hocam.

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2012 Saat 00:18
Bos verin, goturebildigimiz kadar gotururuz. Atesi olmayan cocuga antibiyotik yazilmasi, hele 24 kilo altinda kullanilmamasi gereken AugmentinES600 yazilmasi ;  herhalde firmanin " doktorlara yaptigi guzellikler" sonucu yaziliyor. Ne oldu ise, son gunlere kadar hep Augmentin 400 yazilirken, aniden 600luk olan yazilmaya baslandi. Yazdigi ilaclarin hicbirini almayin. Sadece Iliadin ped. burun damlasini 3 gun kullanin, sonrasinda da Serum fiz. ile devam edin.   

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2012 Saat 23:32
hocam ,çocuğun kulağından bi şikayeti yok.acıyomu diyorum yok diyor.alçak sesle konuşuyorum duyuyor.doktorsa bakar bakmaz kulakları problemli dedi.iliadine dün gece başladık ama orta kulak iltihabının geçtiğini nasıl anlayacağım?

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2012 Saat 01:01
Agri yoksa, Iliadin'de gereksiz... Siz o doktorun lafina ne bakiyorsunuz, once size o ilaclari kullandiracak, ilac yan tesirleri ile cocukta "hiriltilar, ziriltilar" baslayacak ondan sonrasini;  zaten eski maillerde okuyorsunuz. Saglam cocugu hasta edip, ondan sonra tedavi edecekler.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2012 Saat 22:53
merhaba kadir hocam ;yine ben.bol serum fizyolojik,cold mix...ara ara iliadin kllandığım halde bi rahatlama olmadı.çocuğumun geniz hırıltılarına ve gece huzursuzluklarına dayanamayıp yeni bir doktora gittim.aynı teşhisleri oda söyledi.çocugun kulaklarından bir şikayeti olmadığını söyledim ve tımpogram testi yapıldı.kulağında sıvı var ve genizeti problemi olanlarda bu olabilir dedi.bu sefer güvendim gibi oldum doktora ama size sormadan da edemedim..reçetemiz:
Flagyl 2x1
exofed3x1 bide karışık bir damla verdi.bu sefer Agrcol yok içinde.iliadin gbi..15 gün sonra filmle beraber tekrar görmek isttedi...
ne diyorsunuz hocam..i

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2012 Saat 03:03
Sadece Iliadin kullanin ( 3gun) sonra Serum fiz ile devam edin. Timpanogram, hastalik esnasinda yapilmaz, zira hepsi bozuk cikar. Ayricada cocugun;  kulaktan bir sikayeti yok... Siz gene; Serum Fiz. ( gerektiginde Iliadin) , Limonlu bal ve ColdMix'e devam edin.

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2012 Saat 06:23
Clown

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat