Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gözleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36479
Tarih: 16 Kas 2025 Saat 07:23

Konu: gözleri
Mesajı Yazan: nursema
Konu: gözleri
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2012 Saat 22:26
4 yaşındaki oğlum ilk defa gözlerinden rahatsızlanıyor.kıpkırmızı gözleri ve sürekli çapaklanıyor.çapakktan neredeyse açılmıyor.gripten mi kaynaklanıyor yoksa başka bşey midir hocam,ne yapmalıyım?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2012 Saat 23:08
Gribin arkasindan olusan odem, nasil, Oztaki borusunu kapayip, Orta kulak iltihabi yapiyorsa, ayni sekilde, burun boslugu icindeki "Goz yasi kanalinida tikayabilir. Ayni sekilde; Iliadin ped. damla gunde 2x2'ser damla burnuna damlatin, burun kokune "cimdikler gibi sikarak masaj yapin ve Tobresed goz damlasini gunde;4x1'er damla gozune damlatin. Gozune damlatirken, gozlerinizi eliniz ile caart diye acip damla yapmayin, tam tersini yapin, gozlerini kapatsin, siz ondan sonra "goz pinarlarina" 1'er damla ilaci damlatin, kendiliginden girer.

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2012 Saat 23:13
hemen  başlıyorum bu damlalara..Allah sizden razı olsun hocam.

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2012 Saat 16:00
gece 1defa sabah kalkıncada 1defa yaptım.ne kızarıklık nede çapak kaldı.çok sağolun hocam...ne kadar devam etmelyim tobrased damlaya..?

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2012 Saat 19:39
Tobrased, muhim, 1 gunde iyilesme olsa bile en az 4 gun kullanin, gerisine gerek yok.

Mesajı Yazan: kalbimegedekaldı
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2012 Saat 21:54
benim oğlumun da grip geçirdiği esnada gözleri çapaklanmıştı ancak göz damlası kullanmadım ve kendiliğinden 1 gün sonra geçti. bir daha olursa  mutlaka 4 gün tobrased kullanmalı mıyım?

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2012 Saat 04:25
Bazi enfeksiyonlar kendiligindan; "goz yasi etkisi ile" kendiliginden gecebiliyorlar. Bazisi direnclidir. Once; kaynamis-ilimis su ile silip takip edin, geciremezseniz damlayi kullanin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat