Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bakteriyel Hastalık ve Antibiyotik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36517
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 18:03

Konu: Bakteriyel Hastalık ve Antibiyotik
Mesajı Yazan: erencan
Konu: Bakteriyel Hastalık ve Antibiyotik
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2012 Saat 17:06
Hocam Merhaba,

Bakteriyel hastalıklarda ve ateşlenmelerde antibiyotik illaki kullanılmalımı. Antibiyotik kullanılmadan hastalık atlatılınca kalp, böbrek v.s. olumsuz etkilenirmi.
Bakteriyel hastalanmalarda ateş, halsizlik bir aradayken virütük ateşlerde hiç halsizlik olmazmı.
Oğlum bir gün aşırı bir şekilde halsiz ve ateşliydi, ikinci gun cok hareketli olmasada oyun oynadı. 3 gün sonunda biraz daha iyiydi. Antibiyotik kullanmadım. Doktorada goturmedim cunku hemen antibiyotik vereceklerdi. Yani bakteriyel hastalıklarda antibiyotiksiz dayanma süresi varmıdır.
Birde sizce cocuklar kaç yasında kreşe baslamalı. İyi bir kreşmi iyi bir bakıcı mı tercih edilmeli.Tesekkürler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2012 Saat 19:31
1-Antibiyotik kullanilmadan, pek cok bakteriel hastalik atlatilabilir. Mutlaka tedavisi gerekenler; Streptokoksik olanlardir. Streptokoksik olanlarda; Ates, agiz kokusu ve dilde pas yaninda, bulanti ve kusma vardir. Nefrit veya Akut Eklem Romatizmasi ( ve buna bagli Romatizmal Kalp Hastaliklari) sadece; A-Grubu, Beta Hemolitik Streptokoklar ile olur. Her Beta Hemolitik hastalik yapmaz, mutlaka A-Grubu olmasi gereklidir. Bunu da, Bogaz kulturleri degil, sadece; StrepA testi gosterir.
2- Halsizlik, viral hastaliklkarda da olur, aradaki fark, ates dusurucu verdiginizde, bakteriel olanlarda halsizlik devam eder, virallerde etmez.
3- Daha ziyade; genel durumuna bakin. Asiri halsiz, etrafla ilgisiz ise, antibiyotik gerekebilir.
4 Kres icin yas onemli degildir, kendi yasitlari ile bir arada olmasi onemlidir. Kresi bakiciya tercih ederim, ama  tabii, civarinizda kres yoksa, bakici ile halledeceksiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat