Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

antibiyotik kullanımı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36523
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 22:33

Konu: antibiyotik kullanımı
Mesajı Yazan: zehra_80
Konu: antibiyotik kullanımı
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2012 Saat 01:20

hocam ben soru cevapların biçoğunun çıktısını alıyorum ve dosyalıyorum evimde.o yüzden bişey daha sorucam..

1-diyelim çocuk hem grip hem kusuyor hem ishal hem de wbc si yüksek..siz genelde ishali çoğaltır diye antibiyotik vermezsiniz ama böyle bi tabloda da (grip,boğaz ağrısı,ishal kusma wbc yüksekliği) yine de verilmemeli mi?
2- sadece ishal kusma ve wbc si yüksek olursa (herhangi bi gribal hastalık yok) antibiyotik verilmeli mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2012 Saat 19:47
1- Bilhassa evet, verilmemeli, zira hem Grip, hem " sindirim sistemi arazlari"nin beraber olmasi, hadisenin; Domuz Gribi oldugunu gosterir...
2- Dizanteri harici hicbir ishale, hicbir sartta antibiyotik verilmemelidir. Eger; ishalle birlikte (sans bu ya!) bir bogaz enfeksiyonu varsa, kontrollu bir bicimde verilebilir.
3- Anbiyotikler; ister igne seklinde olsun, ister agizdan alinsin, Kan yolu ile vucuda dagilirlar. Sindirim sisteminde de ancak barsak cidarina kadar gidebilirler ve buradaki yararli bakterileri oldurerek, ishalin daha beter bir hal almasina sebep olurlar. Barsak icinde, kakalarin arasindaki; ishal yapici bakterilere ise asla erisemezler ve onlari olduremezler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat