Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ilaç?????????????

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36636
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 14:55

Konu: ilaç?????????????
Mesajı Yazan: haydibebek
Konu: ilaç?????????????
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2012 Saat 23:45
kadir bey kızım 27 aylık yaklaşık 2 hafta önce ateşi birden bir sabah  40 a çıktı.şok olduk çünkü 1 gece önce  hiçbişeyi yoktu.ve birden 40 derce ateş,hemen acile gittik,boğaz enfeksiyonu dedi dr,antibiyotik verdi,calpol ve dolveni dönüşümlü kullanın dedi.tahlil yaptı kan ve idrar tahlili herşey normal çıtı.başka bir dr a daha götürdük aynı gün,o da ilaçlara baktı güzel ilaçlar dedi,kullanın dedi.kan tahlilleri normal dedi,iltihap kana karışmamış dedi her ikisi de.ateş düşürücüleri ve antibiyotiği kullanmaya başladık,5 gün antibiyotiği kullandık,3 gün ateşdürücüleri kullandık.ateşi en fazla 37,5 a düştü,bir türlü ateşi düşüremedik,kreşe başladı ,kendi drumuza götürdük,viral enfeksiyon dedi,boşuna antibiyotik kullanmışsınız dedi, 3-4 gün sonra gene ateşi yükselmeye başladı ve ensonunda bugün 39 çıktı ,hırıltı ve öksürük başladı epey.drumuz augmentin antibiyotik  yazdı ,akşama doğru ateşi gene 40 çıktı,dolven  calpol bir işe yaramadı, gene acile gittik,dr muayene etti,bu hastalık çok uzamışdedi,novosef 1g diye bir iğne yazdı,günde 1 tane yaptırın dedei 5 gün boyunca.augmentini bırakın dedi(augmentini 1 kere verdk ,bugün başlamıştık)ateşi 39,5 u geçerse dolvenin içine 15 damla novalgin500mg damla damlatın verin dedi,bir de paranox fort 240mg,suppozituar yazdı,kafamız iyice karıştı,burası türkiye drlara güvenemiyoruz,pisipisine insanlar kurban gidiyor yanlış tedaviye,napalım sizce kadir bey nolur bize bir yol gösterin,iğne mi augmentin mi ya da öneriniz nedir?
çok teşekkürler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2012 Saat 02:37
Kan tahliline bir bakin; WBC degeri normal ise, antibiyotikler bosuna verildi, viral bir hadise varmis demektir. Hele en son igne yazan doktor, cahilin en onde gideni. Viral enfeksiyonlar siz ne yaparsaniz yapin; 4-5 gun ates yaparlar. Bu yasta ParaNox Fort kullanilmaz. Paranox120 uygundur. Bunlarin ilac dozlarindan da haberleri yok...
Dedigim gibi kan sayiminda; WBC degeri dusuk ise; butun antibiyotikler ve igneler bosuna verildi. Cocuk Grip geciriyor demektir .

Mesaj Tarihi: 05 Ara 2012 Saat 08:04
yani kan sayımı yaptırmak gerek.çok teşekkür ederim kadir bey,öksürüğü için  ballı limon vermek yeterli mi,teşekkür ederim..

Mesaj Tarihi: 05 Ara 2012 Saat 18:48
Elinizde "kan sayimi" varsa bakin, yoksa yaptirmaniza (cocugun canini yakmaya ) gerek yok. Antibiyotiklere ragmen atesin devam etmesi, zaten hadisenin viral oldugunu gosteriyor. WBC'yi, ispat olsun diye soyledim..  

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2012 Saat 13:24
daha önce de size soru sormuşum,aynı sorun devam ettiğinden aynı başlığa yazdım,kadir bey kızım halen hasta.boğaz enfeksiyonu oldu,öncesinde viral enfeksiyonu olmuştu,antibiyotiği 4gün önce  bitti.2gün sonra gene ateş ,burun akıntısı(yeşil renk)hırıltı başladı.tekrar antibiyotik kullanmak istemiyorum drumuz 2 tane bitkisel ilaç yazdı,size eve dönünce isimlerini yazayım.napalım bilemiyorum,doğal yollardan atlatmanın yolu yok mudur?geceleri uyumuyor,burnu tıkalı,gündüz de aşırı burnu akıyor.teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2012 Saat 13:28
drumuza hastalık sürüyor dedim,hastayken başka bir enfeksiyon kapmıştır,kuluçka dönemi  bitince hastalık başlamıştır dedi.antibiyotik istemiyorum deyince 2 adet bitkisel ilaç bir de enfeksiyon için bir ilaç yazdı, bağışıklığını güçlendirici bir ilaç da verdi,toz şase halinde..

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2012 Saat 18:46
Antibiyotik alirken, baska bir (antibiyotik gerektiren) bakteriel bir hastalik alinamaz. Ancak Viral hastalik olabilir. Bu doktorlar hadi cahillerde, hicmi kafalari calismiyor??  Zaten tarifinizden Grip basladigi belli bir sey. Meslek hayatim boyunca hicbir hasta, benimle "recete pazarligi" yapip, recetemi degistirememistir. Boyle sacmalik olmaz. Kendiside farkinda demekki verdigi antibiyotigin bir halta yaramayacagindan. Sakin o "bitkisel" ve "bagisikligi guclendirici" diye yazdigi ilaclari almayin, kullanmayin. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi yapin.

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2012 Saat 16:10
kadir bey teşekkür ederim,geniz akıntısı da var ve şiddetli öksürüyor ve öksürerek balgam kustu birkaç kere bu sabah..
size drun hangi ilaçları yazdığını da yazayım:
hederal şurup (bitkisel)
resvis(takvie edici gıda)(+3 yaş için yazıyor içinde)
iburamin cold(100ml şurup)ayrıca 6 yaşından küçükler kullanamyıro danırım bunu 6 yaştan itibaren kullanım önerileri var.
ilaçları kullanmayı düşünmüyorum ,gene de yazayım dedim isimleri.
teşekkür ederim..

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2012 Saat 18:33
Bir bakin bakalim; o ilaclar Tarim bakanligindanmi? Yoksa Saglik bakanligindanmi onayli??? Ayricada; bu ilaclar ruhsat alabilmek icin, kutusunun kenarinda: "-Bu ilac hicbir hastaligi tedavi etmez, iyilestirmez, onlemez-",   diye yazmasi sarttir...  Sonu "-cold-" ile biten ilaclari; sakin 6 yas altinda kullanmayin, hatta hicbir yasta kullanmayin.

Mesajı Yazan: nilcey
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2012 Saat 20:43
hocam ilaç demişken İmmuzinc Şurup diye bir şurup var.gıda takviyesi yazıyor üzerinde.bağışıklığı güçlendirmek için veriliyormuş.internetten araştırdım astımı alerjisi olanlar dikkatli kullanmalı diyor.ne dersiniz bu şurup için.işe yararmı.alerjimizde var toza.işe yarar bir şeyse kullanabilirmiyiz.2 yaşında çocuk için.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2012 Saat 00:15
Hicbir isinize yaramaz. Hicbir hastamada yazmadim.. 2 yasinda; 'TOZA KARSI ALLERJI" ha?? enteresan.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2012 Saat 15:39
hocam peki kan tahlilinde neden alerji mümkündür çıktı.boşa mı uğraşıyoruz evde her şeyi kaldırdık.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2012 Saat 19:54
Evet, bosuna ugrasiyorsunuz... Ev tozu(Akar ) olabilmesi icin, halilarinizin, 3 nesildir kullaniliyor olmasi gereklidir. Bir ara "Mite Buster" diye elektrik supurgesi cikartip milleti kazikladilar. Sonra bir tane bile "Mite" bulamayinca, mos mor oldular ve bir daha o urunu cikarmadilar. Varmi simdi; "Mite-Buster" diye bir elektrik supurgesi??? Bunlarin hepsi sizleri kaziklayabilmek icin uydurulan hikayelerdir. Ha, eriskin yasta olabilirsiniz, ona karismam... Ama bu yasta?  O biraz hikaye..

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2012 Saat 10:48
peki hocam sizi çok yoruyorum ama; göz altları kızarık,burnunu ve gözünü kaşıyor zaman zaman.burnu da grip olsada olmasa da tıkalı.ağzından nefes alan bir çocuk sürekli.ve bu durum daha 6-7 günlükken başladı.burun tıkanıklığı yani.emerken hep zorlanırdı.bunlar neden oluyor o zaman alerji yoksa.neden diğer çocuklar gibi burnundan nefes alamıyor.konka şişliği teşhisi koydular siz ona da geçici şişmiştir iliadinle bile iner dediniz. ki gerçekten de iniyor ama yine de burnu tıkalı.hep bir hırıltı var burnunda.bu durumda sinüzit mi.ben sorunu hala anlayamadım.15 günde bir de doktordayız.en son 200 tl verip kbb prof a götürdük.konka şiş dedi.nasonex verdi kontrole gittik konkaları inmiş dedi.ki ben nasonex i siz kullanma dediğiniz için kullanmadım.iliadin kullandım geceleri yatarken.3 günde bir ara vererek tabi.hocam şimdi sizden mümkünse net cevap bekliyorum.bu çocuk neden burnundan nefes alamıyor.alerji yoksa konkaları şiş değilse neden burnu tıkalı her zaman.çok teşekkür ederim bizi antibiyotik belasından kurtardınız, derin bir uykudan uyandırdınız.bu konuyu da aydınlatabilirseniz sevinirim.hatta size konuşması ile ilgili bir video göndermiştim 10 kasım şiiri okuyordu.konuşması da burundan.

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2012 Saat 04:40
Eger; soyacekim olarak, "yuzu dar" bir cocuk ise, yapisinin ozelligindendir. Bu saydiginiz arazlarin oldugu bir devrede; sadece Zyrtec surup, gunde 1 olcek, 1 hafta kullanip, sonucunu bir yazin. Bakalim hakikaten allerjikmi?  

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2012 Saat 10:16
hitrizin şurup vermişti dr.siz kullanmayın deyince bırakmıştım.onu kullansam olurmu yoksa zytrec mi alayım.bir de iştahsızlık ve uyku sorunumuz da var.yoksa spraktin mi alayım.

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2012 Saat 02:57
Hitrizin ve Zyrtec; ayni ilactir, sadece isimleri(firmalari) farklidir..Sipraktin de ayni ise yarar, ilaveten istah ve uyku arttirir.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat