Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ispanak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36646
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 06:02

Konu: Ispanak
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Ispanak
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2012 Saat 17:56
Sayın Hocam bebeğime ıspanak çorbası ve ıspanak yemeği veriyorum. 13 aylık bebeğim. Ispanakla ilgili yazıları okuduğumda ıspanakla yapılan yemeklerin bekletilmeden yenmesi yazıyor. Bekleyince ıspanak içinde bulunan nitrit zehirleme yapıyormuş. Ben çalıştığım için akşamdan bebeğimin yemeklerini ben hazırlıyorum gündüz bakıcımız yediriyor. Bebek durmadığı için bakıcımız yapamıyor. Bu zamana kadar böyle bir durum yaşamadık . Size sormak istiyorum hemen aynı gün içinde mi verelim. Brokoli içinde aynı şeyler söyleniyor. Zaten bebeğime yaptığım yemekleri 2 gün içinde tüketiyoruz buzdolabında uygun şartlarda saklıyorum. Hocam doğrusunu siz bilirsiniz ben nasıl yapayım ıspanak ve brokoliyi. Teşekkür ederim saygılarımla.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2012 Saat 17:59
Hocam bu arada yazmayı unutmuşum bebeğim yazın 10 aylıkken şiddetli kusma oldu. Hemen ertesi gün ishal durumu yaşanmıştı. O zaman size yazmıştım yediği birşeyden olmuştur demiştiniz gaita tahlilide temiz çıktı bu ıspanak vakası şimdi kafama takıldı. Sanıyorum o zamanda bebeğim yemişti bu yapmış olabilirmi yada besin zehirlemesi belirtileri nedir. Böyle birşey olduda benmi anlamadım . Cevaplarsanız sevinirim hocam teşekkürler.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2012 Saat 19:35
Ispanak; bozulursa, zararli olabilir. Yoksa; Ispanak konservelerinin hepsi zararli olurdu. Ayrica; "Nitrit" degil, "Nitrat" olacak.  

Mesaj Tarihi: 05 Ara 2012 Saat 20:55
Hocam ıspanak nasıl bozulacak peki? Taze ıspanak alınıp hemen yapılıyor zaten birkez yapılıp soğuyunca dolaba konuluyor ve ısıtılıp yeniliyor . Yanlış yazmışımnitrat evet özür dilerim . Teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2012 Saat 22:12
Oda derecesinde yeteri kadar bekletirseniz, bozulur...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat