Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip olduğunda eminim ama?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36654
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 17:21

Konu: Grip olduğunda eminim ama?
Mesajı Yazan: cemilegüney
Konu: Grip olduğunda eminim ama?
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2012 Saat 11:47

Doktor bey merhaba,

8 aylık kızım grip oldu. Burnu akıyor, bademcikleri şişmiş. Çok halsiz ve mızmız. Doktora kilo ve boy kontrolüne gittiğimizde  o da grip olduğunu söyledi, ama antibiyotik ve peditus yazmayı ihmal etmedi. Ateşi olursa kullanırsın dedi. Kullanmayı düşünmediğimden ilaçları almadım. Sadece tuzlu su ve paranox fitil aldım. Kızım bu arada 8,6 kg ve 69 cm.
Binbir eziyetle aştığımız burnu hemen tekrar tıkanıyor. SiccNasal krem bu aydaki çocuk için kullanılabilir mi?
hafif ateşli gibi ama daha çok halsiz;Paronox fitili kaç gün  kullanabilirim?
Hiçbirşey yediremiyorum. Nasıl iyi olucak?
Sevgi ve selamlarımla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2012 Saat 00:49
1- Kiziniz 10 aylik cesametinde. Antibiyotik ve Peditus'u almadiginiza cok iyi etmissiniz. Ates icin Calpol yerine Peditus yazmalari; cahilliklerindenmi, yoksa kastenmi, anlamis degilim...
2- SiccNasal kullanabilirsiniz.
3- ParaNox istediginiz sure kullanabilirsiniz. Muhim olan gun degil, gunluk dozdur. ( 8.6 kg.a gore) Gunde 3x1 den fazla veremezsiniz. Tabii; kutunun uzerindeki; "-2 gunden fazla kullanmayin-" uyarisi, teshis konulmamis vak'alar icindir.Koru-korune ( noktalari siz koyun) sadece ates dusurmeyin diye.  
4- Hastalik suresince istahsiz olmasi normal. Benim en son makalem olan; "Atesin yan tesirleri" makalemi okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat