Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ilaç ya etkileri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36688
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 23:22

Konu: ilaç ya etkileri
Mesajı Yazan: rindan
Konu: ilaç ya etkileri
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2012 Saat 22:46
hocam 5.5 yasındakş oglumda gündüz gece kacirma problemi vardi. çapaya goturdum. kan idrar tahlili yapıldı ultrason çekildi. urodinamik test yapılmasına karar verildi. testi yaptık. çok zorlandık. sonuçta mesanede yeteri kadar idrar birikmiyor dediler ÜROPAN denieln bir şurup başlandı. 15 gündür kullanıyoruz. idrar durumu düzene girdi. ancak ilacın yan tesirleri var. başlangıçta bulanık görme vardı. geçti. şimdi ise kabızlık ve uykusuzluk var. birde ilacı verince yanakları garip bir şekilde kızarıyor. ilacı sabah akşam birer ölçek 5ml veriyorum. yan etkilerinin bir zararı olurmu? geçecekmi? uzun yıllar kullanılması durumunda bir sorun teşkil edermi? bu problem ne zaman düzelir? şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2012 Saat 00:27
25 kiloluk bir cocuga; 1 olcek verilir. Kilosunu 0.2mg ile carpin. 1 olcekte 5mg var, ona gore dozunu ayarlayin. Siz birde 2x1 veriyorsunuz, olacak sey degil.... Doktorunuz ile tekrar gorusun. Bu ilac gunde 1 olcek verilir ve dozu da; kilo basina 0.2mg. dir...

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2012 Saat 00:48
Hocam oğlum 18 kilo. belliki ilaç dozajını aşıyor. yarımşar ölçeye indirsemmi? ne yapmamı önerirsiniz? teşekkürler..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2012 Saat 00:51
Ilac dozajini "baya" asmissiniz... 18x0.2mg= 3.6mg gunluk dozu olacak. Yani, yarim olcekten biraz fazla, 2/3 olcek gibi bir miktar ve  gunde 1 defa vereceksiniz.... 2 degil...

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2012 Saat 01:25
hocam teşekkürler yarın dozu azaltıp gelişmelerden sizi haberdar edeceğim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat