Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

diş gıcırdatma.ağlama.otizm hk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36829
Tarih: 13 Kas 2025 Saat 19:58

Konu: diş gıcırdatma.ağlama.otizm hk
Mesajı Yazan: lagrima
Konu: diş gıcırdatma.ağlama.otizm hk
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2012 Saat 10:36
merhaba hocam oğlum dişlerini gıcırdatıyor ama öyle böyle değil topu topu 5 dişi var 2 altta 3 üstte ama nasıl o kadar ses cıkartıyor anlamıyorum. çenesini öne getiriyor ters kapama gibi gıcır gıcır gıcırdatıyor. bu durum çene yapısını bozar mı? ve bunu neden yapıyor?

birde yaklasık 9 aylık oldu ve doğdugu günden beri her uyuması ağlamayla.ağlayarak uyur hep hiç böyle ayagıma aldıgımda hemen uyuyayım demez avaz avaz bagırır. bu durum beni cidden cok yordu sinirlerim harab oldu sürekli ağladıgı için bunun sebebi ne olabilir.? bi çocuk neden uyumaya girme aşamasında aglar ve aglayarak uykuya dalar?

ve bir de tv izlemek otizme sebep olur mu? her yerde böyle bir şeylerden bahsediliyor. otizmli olmayan bir bebek sonradan olur mu?

-------------
Rabbim sana emanet!!

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2012 Saat 04:39
Otizm; TV'nin kesfinden once de vardi.  TV ile Otizm arasinda bir baglanti yoktur. Artik yeni dogan doneminde bile teshis konulabilmaktedir. Buda gosterirki, cocuk dogdugunda zaten otistiktir, sonradan olunmaz.  Sadece Otistik cocuklar, TV'yi, normal cocuklardan daha farkli bir sekilde seyrederler. Otistik cocuklar, sadece TV degil, TV nun evlere girmesinden de once; donen cisimlere saplanti seklinde bakarlardi. Hatta ellerine gecirdikleri cisimleri ( tabak, topac, gibi ) devamli cevirerek onlara bakarlar. Tv seyretmesi Otizm yapmaz ama, bilhassa "cizgi film veya Turkce dublajli" filmleri ( uzun sureler) seyrettiklerinde, duyduklari konusma ile gordukleri agiz (dudak) hareketleri arasinda bir baglanti kuramadiklari icin, konusmalari gecikebilir. Bu sebeple; bir Karadeniz veya Acipayam cocugu, Istanbulda yetisirse, lehcesi farkli olmaz, Istanbul lehcesi ile konusur.
Eger gece uykuya dalmasi fazla bir problem teskil ediyorsa; aksamlari; 1/2 olcek Sipraktin (5 gun) verip kesin.

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2012 Saat 09:12
hocam bende 1 yaşındaki oğlu m için akşamları 5 ml 1 ölçek sipraktin kullanıyorum ölçü doğrumudur
yaklaşık 8-9 kg falandır herhalde
teşekkürler

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2012 Saat 18:46
1/2 olcek de isinizi gorur. Gunde 1 defa 1 olcek, doz asimi yapmaz ama, tesirli en az dozu kullanmak en iyisidir. 5 gun kullandiktan sonra bir kesip, bakin. Bazen edindigi uyku aliskanligi ile, ilac almadanda uyumaya devam edebilir. Tabii, gerekirse tekrar baslayabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2012 Saat 20:59
anladım teşekkürler hocam

-------------
Rabbim sana emanet!!

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2012 Saat 21:00
diş gıcırdatması normal mi? çene yapısı bozulurmu peki?

-------------
Rabbim sana emanet!!

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2012 Saat 03:42
Cene yapisindan evvel, dislerin yapisini bozar.

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2012 Saat 11:26
anladım hocam peki nasıl engelleyebilirim ? yapma dedikçe sanki inadıma yapıyor gibi. daha 9 ayı dolmadı bile.

-------------
Rabbim sana emanet!!

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2012 Saat 18:34
Ilk cikan dislere alisamadigi icin yapiyor, zamanla gecer, sakin ustune dusup, sanki bir marifetmis havasi yaratmayin. Eriskinler bile, yeni dis yaptirdiklarinda, kaplamadaki en ufak fakta bile bu davranisi gosterirler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat