Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

grip?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36852
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 19:39

Konu: grip?
Mesajı Yazan: LİVANELİ
Konu: grip?
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2012 Saat 20:52

uzun bir aradan sonra tekrar merhaba hocam..geçen sene yaklaşık bu zamanlarda oğlum hastalandığında sizi tanımıştım..sayenizde o gün bugündür ilaç yüzü görmedik 1 sene bile olsa ilaçsız geçirdik bunada şükür..fakat şu anda yine üstesinden gelemediğim bir durum söz konusu fikrinizi almak istedim..dün burun akıntısıyla beraber ateş ve öksürük başladı..ondan öncesindne yaklaşık bir aydır geceleri öksürüyordu ama genel hali iyiydi önemsemedim bitki çayları cold mix falan idar ettikbugün durumu birden kötüleşti..öksürüğü balgamsız kuru ıslık şeklini almaya başladı ateş 39 u geçmeye halsizleşmeye başlayınca dayanamayıp bir ölçü dolven verdim düşmüştü tekrar ateşi yükseldi şu an..boğazlarımız zaten perişan halde hiç indiğini görmedim..gecehep ağzı açık uyuyor geniz etide var o da ayrı bir derdimiz..hocam ciğerlerine incek diye korkuyorum ne yapmalıyım..hastaneye götürüp bi tahlilyaptırsammı acaba antibiyotiklik bir durum gelişmişmidir..

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2012 Saat 23:26
hocam son gelişmeyi yazmak istiyorum size..az önce hastaneden geldik..ateşi çok yükseldi 39.2 buldu ama baygın gibiydi uyku haline girdiği için hemen götürdüm ateşli hasta olduğu için saçma sapan formaliteler yüzünden uzman doktora gösteremedik acilde hemen atşei için paranoxs fitil verdiler..20 dakika içinde düşmesini beklediler düşerse uzman doktora görcekti tekrar ölçtüklerinde düşmemişti ateşi ve hemen novalgin iğpne yapmak istediler bu kadar kısa sürede... çocuğu alıp kaçtım ordan bi devlet hastanesine götürdüm hemen tahlil yaptırmak için..nitekim zorlada olsa tahlili yazdırdım yazmak istemedi çünkü..ciğer filmi istedi ve müşaade altında tutup ilaçlı hava verceklerdi..ben ikisinide yaptırmadım kan verdim geldim eve.. şu an ateşi düştü fitilin etkisiyle uyudu..crp ve hemogram yazmış size yazıcam sonuçları alınca

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2012 Saat 23:32
doktorun söylediklerinide yazayım hocam zatürre başlangıcıymış sol taraftan bilmem ne sesleri geliyomuş ve çok sıkışııkmış çocuğun ciğerleri..geniz akıntısı çok fazlaymış hemen geniz etini aldırın dedi..ortadan traşlıyolarmış şimdi çok basitmiş komple almıyolarmış...saolsun bademciklerini aldırmayın önermem dedi Pinch 

bu arada oğlum şubatta 3 yaşını doldurcak hocam kilosuda 15-16 civarı sanırım

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2012 Saat 00:24
hocam sonuçları aldım buna ilaveten crp 19,4 çıktı..görüşlerinizi bekliyorum
http://bit.ly/c25MCx">

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2012 Saat 05:52
Hocam yardim edin lutfen bu cocugun atesini dusuremiyorum
Ben ne yapsam en fazla bir kac saat etki ediyor aninda firliyor yine ..kirklari gorduk az once oksuruk krizi gecirdi boguluyor sandim ardindan kusma basladi ..hicbir ates dusurucu etki etmiyor ne yapicam sasirdim kaldim cok kotu durumu hep baygin gibi ayakta bile..az once paranox fitil verdim ama banamisin demiyor etkili bi ilac yokmudur bu bilinenler disinda

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2012 Saat 22:47
Hocam lutfen yardim edin cocuk bogmaca krizine girmis gibi endise etmeye basladim..zaturte gecirmesinden korkuyorum daha kotu oluyor hic duzelme yok napicam ben ..cizir cizir nefesi oda yetmez gibi oksurugu asiri artti nefes aldirmiyor cocuga kusana kadar olsuruyor gozleri yuvakarindan cikicak gibi benim psikolojim kaldirmiyor nasil atlaticaz bilmiyorum sizde yoksunuz

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2012 Saat 04:50
Merak etmeyin, en azindan antibiyotik gereken bir durum degil agir bir Grip geciriyor. WBC: 7.78 olmasi, virutik oldugunun delilidir. Atesiniz 4-5 gun kadar surecek, cocuk cok rahatsiz olmadikca atesini dusurmeyin. Oksurmesi, viruslerin Akcigerlere inmesine mani olmak icin. Eger bi oksurugu keserseniz, hadise kesin gogusune inecek demektir. Bol sicak su buhari yapin. Ilaveten; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix'i eksik etmeyin. Ilk 4-5 gununuz kotu gececek...

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2012 Saat 04:55
Hocam dun sabahtan beri atesi yoktu gece sabaha karsi yine 39 u gecti..bir olcu dolven verdim
Mecburen..nefesi hiriltili hala nefes alirken sorun yok verirken hiriltili ...oksurukte cok kotu bogulur gibi bi kriz geldimi birakmadan devam ediyor nefes alamiyor...atesi dert etmiyorumda oksurugu cok degisik hic simdiye kadar boyle olmamisti ..gecen seferde cok agir gecirmisti buna geniz eti sebep olurmi hocam cunku geniz akintisi cok fazla....direkt cigerlerine inmesine sebep olurmu bu akinti oksuruk olsa bile..bide baska bi sorum daha olcak hocam konuyla alakali degil ama oglumun gozlerinde cok hassasiyet var..simdi hastaligiyla beraber iyice artti..oyleki isiga bakamiyor bazen bagiriyor kapat anne isigi diyor gozlerim aciyor diyor bunu bebekliginden beri yapiyor goz doktoruna goturdum ama muayene ettirmiyor korktu aletlerden bisi yok gibi gozukuyor demisti..kendi doktoruda bi norolojik muayene iyi olur demisti..endiselenmelimiyim acaba sebebi nedir hocam simdiden tesekkur ederim cevabiniz icin degerli vaktinizi ayirdiginiz icin

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2012 Saat 18:25
Geniz eti; oksuruge sebep olmuyor, oksuruge sebep olan mikroplar geniz etine sebep oluyorlar. Enfeksiyonlar sonucunda; bir lenf bezi olan "geniz eti" vazifesi icabi mucadele ederken, aynen boynumuzdaki lenf bezleri gibi irilesiyorlar. Bu cok enfeksiyonlu devre gecince, nasil boynumuzdaki lenf bezleri kendiliginden kuculuyorlarsa, geniz etide kuculur..
Gozlerindeki isik hassasiyeti; Grip sonucunda olusmus olan "Konjonktivit" yuzunden. "-norolojik muayene iyi olur -" diyen doktordan uzak durun, en ufak bir Tip bilgisine sahip degil.. Cipro goz damlasini' ilk gun 2 saatte bir(uyanik oldugu saatlerde) damlatin, bilahere, gunde 4x1 damlatin. 5 gune tamamlayin. Goz damlasini cocuklarda damlatabilmek icin; once cocuga gozlerini siki-siki kapamasini soyleyin, sonra goz pinarlarina birer damla ilac damlatin, cocuk gozunu actiginda ilac iceri girer. Oyle eskilerin  usulu; gozlerini "Caaart" diye acarak damlatmayin...

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2012 Saat 00:28
Hocam cok tesekkur ederim degerli vaktinizi ayirdiniz yolumuzu aydinlattiginiz icin..goz hassasiyeti cok eskiden olan bisey ama bu hastalikla beraber dahada artmisti. Doktorumuz normal bir zamanda gecen seneki bir kontrolde soylemisti bunu belirtmek istedim yanlislik olmasin..bu arada oglum bugun biraz daha iyi oksuruk azaldi atesi aksam ustu cikti sadece mudahale etmedim ama geceye dogru aniden yukselmeye basladi yine ve halsizlesti bir olcu dolven verdim bide ben bal icine zencefil havanda dovdugum corek otu azcik karabiber tarcin karistirip limonla veriyorum bir tatli kasigi..bi sakinca olmaz bu durumda insallah agir gelmez degilmi hocam

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2012 Saat 00:31
Bu kadar abur-cuburu karistirmaniza gerek yok. Yasina en uygunu; tek basina; Limonlu bal vermenizdir.

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2012 Saat 00:58
Cok tesekkur ederim hocam bilgileriniz icin tekrar saolun..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat