Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

zor nefes alış

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37052
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 11:09

Konu: zor nefes alış
Mesajı Yazan: feryaeren
Konu: zor nefes alış
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2013 Saat 17:54
hocam merhaba;
oğlum 33 aylık 16 kg / 98 cm , 15 aylıktan beri kreşe gidiyor , dediğiniz gibi biraz sıkıntılı bir süreç geçirmekte geçen seneye orana çok şükür daha iyiyiz , genel anlamda bir rahatsızlığımız yok , ara ara gelen bazen balgamlı öksürüğümüz  var onu da önemsemiyorum fakat geceleri uyurken çok aşırı horlaması var o kadar fazla ki kendi de dahil herkes rahatsız oluyor , oğlum rahat nefes alamıyor , normalde konuşurken de genizden konuşurmuş gibi bir hali var . 24 aylıkken çok rahatsızlandığı için doktora götürdüğümüz de geniz eti var hemen alınması gerekiyor demişlerdi , ben uzun süreden beri sizi takip ettiğim için sıcak bakmayıp bir daha da doktora götürmedim zaten , bugüne kadar sadece 1 şişe antibiyotik aldık ondada kendini sizin dediğiniz tariflere göre belli etti zaten , onun haricinde daha hiç sizin yasaklı ilaçlarınız dan kullanmadık , gün içerisinde rutine dönen ballı-limon karışımı , ser-fiz , iliyadin ve cold mixlerimizi kullanıyoruz , ama bu zor nefes alışı bir türlü önleyemiyorum , burun akıntısı olmasa bile burnu hep tıkalı gibi bir sesi var , 7 / 8 yaşını beklemekten başka bir çaremiz var mı???
  Bizi her konuda bilinçlendirdiğiniz için Allah sizden razı olsun Smile

-------------
ferya gül

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2013 Saat 03:06
Zor nefes almasi; sik enfeksiyon gecirmesine bagli olarak buyuyen lenf bezleri (Bademcikler ve geniz eti) yuzundendir. Su belali 2 kisi hayirlisi ile bir atlatin, bu lenf bezleride kendiliginden kuculecekler. Zaten doktorun acele ameliyat etmek istemeside, onlar kuculmeden, isi halletmek istemesinden.  

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2013 Saat 07:25
Teşekkürler Hocam;
Akşam yine nefes alamadığı için kendini de beni de uyutmadı , yastığını yükselttim , takrar cold mix damlattım ama banamısın demedi Confused şimdi en azıdan içim rahatladı , çünkü bu seneye kadar hiç bu kadar zorlu bir nefes alışımız olmamıştı , çevremizde zaten geniz eti ameliyatı olmayan çocuk yok gibi , 7-8 yaşına kadar bekleyin desem de doktor çok daha iyi bildiği için kimseye sözümü geçiremiyorum bende artık kendi ve oğlumun başının çaresine bakayım da Embarrassed

-------------
ferya gül

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2013 Saat 09:29
Hocam oğlumun gelişimini de değerlendirirseniz çok sevinirim.
33 aylık 16kg / 98 cm
Teşekkürler...

-------------
ferya gül

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2013 Saat 17:22
Boyu;5cm,  Kilosu;2 kilo fazla. 3 yas, 8 aylik gibi...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat