Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hastalık..(grip)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37063
Tarih: 26 Kas 2025 Saat 21:25

Konu: hastalık..(grip)
Mesajı Yazan: zeynebin annesi
Konu: hastalık..(grip)
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2013 Saat 10:35
hocam merhaba,,teknoloji acaip ilerlese,siz ordan yavruları muayene etseniz ne güzel olurdu:)
zeynep 5 yaşına yaklaştı,yuva çocuğu..
kızım 2,5 aydır periyodik olarak hastalanıyor.ayda 2 kez.bir ateşli,bir ateşsiz..bu hafta ateşsiz,burun akıntısı var ama grip gibi hoşur hoşur değil,öksürüğü var balgamlı..az önce aile hekimine götürdüm,içim rahat eder diye..vermediği ilaç kalmadı.macrol125(evde var diye) asist,iburamin cold.büyük bir hayal kırıklığıyla çıktım ordan ve eczaneye de uğramadım:(
bunları kulllanın 2 güne iyiye gitmezse çocok dr.una gösterin dedi..dinlerken hışırtı duyuyormuş..çocuklarda dikkat etmeli,sonra zatürrre ye çevirir,yazık olur filan dedi.şimdilik sizin rahatlatma usulleriyle gidiyoruz..
bazen bakteriyel enf.ateşsiz de olabiliyor dedi..şimdi ben 

1--ateşsiz bir tabloda kan tahlili yaprırmamın bi faydası olur mu.tekrar dr a gitsek mi?
2-grip gibi görünmüyor diye düşünerek macrol versem  ne olur.babamız çevremiz rahatlasa?son 3 yıldır kullanmadık şükür:)
iyi çalışmalar..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2013 Saat 17:41
Bizdeki aile hekimleri'nin diger ulkelerdeki benzerleri ile hic alakalari yok... Bunlarin dogru durust "Hekimlik" yapabilmalari icin, cok iyi Ingilizce bilip butun Tip kitaplarinin Ingilizcelerini okumalari gerekiyor. Ben talebe iken ( 1964-1970) tek bir tane Turkce tip kitabi veya Teksir okumadim, hicbir hocanin derisini de dinlemedim... Ben hep orijinal Ingilizce olanlardan Tibbi ogrendim...
1- Atesi yoksa, zaten antibiyotik vermiyecegimize gore; Kan tahliline hic gerek olmaz...
2- Atesi devam eder, siz ve etrafiniz; "-ANTIBIYOTIGE RAGMEN ATESI DUSMUYOR-" diye daha fazla telasa dusersiniz, tekrar gidip doktora, vidi-vidi edersiniz, doktorda sizi basindan savmak icin; 10 igne verir, ilaclari da dahada arttirir, siz kos-kos eve donersiniz, kafaniz dahada karismistir, bana yazarsiniz...   BU OLUR.....

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat