Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip ve tikaniklik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37088
Tarih: 19 Eki 2025 Saat 12:32

Konu: Grip ve tikaniklik
Mesajı Yazan: semuna
Konu: Grip ve tikaniklik
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2013 Saat 22:42
3.5 yasında kızım dün oksuruk be burun tikankligi başladı bugün de hızlı nefes alış veriş var . Burnunda çok fazla hirilti var , ateşi yok, keyfi ve iştahı normal , ama yemk yerkn Buyuk lokma yediğinde kusuckmis gibi tikaniyo , çok oksuruncede aynı oluyo,hocam her gribinde artık bu sekilde olmaya başladı, doktora görürsem bronsiolit olabilir diyo hava veryo, ben prrebron verdim ama şimdi uyudu burnundan felaket hirilti geliyo , diğer maillerinizi okudum acaba geni eti olabilirmi diyorum , şimdi bn coldmix ve İliadin sicak buhar yaptım , her gribinde boyle olmasının sebebi ne olabilir acaba

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2013 Saat 12:30

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2013 Saat 12:38

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2013 Saat 12:40
hocam size resimlerinide gonderdim. burnu kuru, şiddetli oksuruk geceleri var.oksurugu kuru ama.ateş yok.acaba perebron vermıstı omu bu kadar oksurttu dedim.oksurukten uyuyamadı gece.cevabnızı beklıyorum hocam sımdıden tesekkrler.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2013 Saat 19:36
Bogazi kirmizi antibiyotik gerekir. Streptokok olabilir, bu sebeple once bir; Strep-A testi yaptirin; Negatif gelirse; Augmentin 400 gunde 2x1 baslayin. Pozitif gelirse; Deposilin 6-3-3 ignesinden 1 tane yaptirin, yeterli olur. Baska bir tedavi gerekmez.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2013 Saat 19:47
Hocam streptekokta ates olmazmı, bizim ates yok.kesin antibiyotik kullanmam gerekiyor yani negatif çıkarsa hangi antibiyotk kullanırım

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2013 Saat 19:52
Yazdim ya...
    ; Negatif gelirse; Augmentin 400 gunde 2x1 baslayin...

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2013 Saat 20:08
Çok özür diler hocam cepten girdiğim icin heycanla görmemisim . Şimdi jastanedeyiz test yaptırdık sonucunu bekliyorum.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2013 Saat 20:19
Hocam strep a negatif . Antibiyotiği kac gun kullanmam gerekir

Mesajı Yazan: Eyolya
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2013 Saat 01:04
benim de kafam karıştı hocam ateş yokmuş neden antibiyotik?

-------------
Eyolya'nın annesi

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2013 Saat 04:58
Bogaz bu derecede kirmizi olunca, verilmesi gereklidir. Kilinik bulgu, ilk once gelir. Aksamina atesi olacakti.. Augmentinin bitirilmesi gerekli...Tedavi edilmezse ne olur??   Hicbir sey olmaz; StrepA negatif olduktan sonra hic onemli degil, alt tarfi; tedavi olandan, 2-3 gun sonra,  kendiliginden duzelir...

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2013 Saat 16:55
Hocam ılacı kullanıyoru gece çok öksurdu.burnu hala tıkalı öksürük sımdı balgamlıya dondü ama gündüz çok aZ oksueuyo.sabah oksururkn bıraz kustu hatta.siz 2. anrıbıyotık verıldıkten sonra hastalık arazları kaybolur demıstınız.
bır dehocam her kar yağdığında dıkkat edıyorum aynı bu sekılde tıkanıyor 3 keredır böyle oldu. Bunun karla bir alakası olabılırmı yoksa tesadüfi mi

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2013 Saat 07:35
1- Yok, karla bir ilgisi yok. Hatta kar yagdiginda, insan iliskileri azaldigindan hastaliklarda azalir. Ondan sonrada bizim "eskiler"; "-Kar yagdi, mikroplari kirdi-" diye ahkam keserler...
2- Bogazdaki kirmizilik yaninda, bir Gripde olabilir. Kizarikligin gecmis olmasi gerekir.

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2013 Saat 22:31
Hocam tam geçmedi kızarkligi dürüyor ama rengi biraz daha açıldı sanki.birde bu sabah antibiyotiği içtikten hemn sonra kustu süt icmişti hepsini çıkardı balgam da cikti o sırada , ilacı hiç iciremiyorum kose kapmaca oynuyoruz evde, şişeyi bitirmem mı gerekir ?

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2013 Saat 06:50
Siseyi bitirmeniz iyi olur.

Mesajı Yazan: giena
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2013 Saat 15:46
StrepA testi yaptırmadan, pozitif oluşunu gösteren bulgular var mı Hocam..Neye dikkat etmemiz lazım..
Benimde kafam karıştı..
Kızımızın ağzı kabarmıştı, boğazı kırmızı idi, dilde pas yoktu, ateş yoktu, bizde antibiotik kullamnadık, fakat elleri soyuldu daha sonra, sizde Streptokoktan soyuluyor demiştiniz, bu StrepA pozitif anlamına gelir mi..
ama biz ilaç kullanmadık Confused

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2013 Saat 20:31
Streptokok enfeksiyonlarinda: Ates+ Dilde pas+ Agizda pis koku+ Bulanti ve kusma vardir... Kusma diger bogaz enfeksiyonlarinda pek olmaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat