H1N1
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37132
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 21:11
Konu: H1N1
Mesajı Yazan: sarca
Konu: H1N1
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2013 Saat 12:21
Merhaba doktor bey, Şanlıurfa'da yaşıyorum, bugün gazetelerde Şanlıurfa'da domuz giribi vakası sonucu bir kadının vefat ettiği yazıyor. Sanırım H1N1 virüsü yeniden hortladı. Biz 2 sene önce oğlumla domuz gribi aşısı olmuştuk bu aşı H1N1 virüsüne karşı hala koruyucumudur. Yani aynı tür virüs için korumaya devam eder mi? 2009 da domuz gribi aşısı olmuştuk, 2010 yılında da grip aşısı olduk, bu sene grip aşısı olmadık. Fikirleriniz benim için önemli,yardımlarınız için teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2013 Saat 18:31
2009'dan beri her sene cikan Grip asilarinin icinde; -A/California/7/2009 (H1N1) yani "Domuz Gribi" asisi vardir. Su anda bile asi olmanizin faydasi vardir. Bunun sakaya gelir tarafi yoktur. Sonuclari gordukleri icin, 2009'da Hukumet butun halki asilamak istedigine; Basbakanindan, eski Saglik bakanina, Universitenin "muhteremlerine" kadar bir suru insan, asi aleyhinde konusmus, ellerinde asi prospektusu mecliste volta atmislardi. 2009 dan beri ayni asi yapiliyor! Bu muhteremlerin dilleri acaba nereye girdi de 4 seneden beri, hic sesleri cikmiyor??? Burasi Turkiye... Balik hafizali insanlar ulkesi...
|
|