Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Süt ve Kabızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37150
Tarih: 11 Eki 2025 Saat 23:28

Konu: Süt ve Kabızlık
Mesajı Yazan: cigdempolat
Konu: Süt ve Kabızlık
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2013 Saat 16:20
Hocam,

Oğluma 10 ay, 8 günlük oldu, hala süt içiremiyorum. Gece biberon almadığı için zaten tadından bağımsız  içmiyor. Gündüz de sütün tadını alır almaz itiyor, suyu çok az içiyor. Bazen kaşıkla çok az verebiliyorum onun da kasede beyaz halini görür görmez direk reddetmeye başlıyor. Soğuk denedim, ılık denedim, şekerle, bebe bisküvisi ile denedim olmadı. Kakao ile hem tadını hem rengini değiştiririm diye aklıma geldi ama size danışmadan vermedim. Ne önerirsiniz?

Sadece katı gıda aldığından kabızlığımız devam ediyor. Sizi tanımadan önce 4,5 aylıkken doktor katı gıdaya başlatmıştı ve kakasını sadece ben oturtur gibi tutunca yapabiliyordu. Uzun süre öyle devam ettik. Alışkanlık oldu sanırım uzun süredir kakası gelince çok ciddi huysuzlanıyor, tutarsam kakasını yapıyor, rahatlıyor. Kendi kendine yapmıyor hiç. Ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim.

-------------
Cigdem

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2013 Saat 20:33
Aynen devam edin, sutune kakao koyabilirsiniz..

Mesajı Yazan: cigdempolat
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2013 Saat 20:42
Teşekkürler Hocam. Okuduğum kadarıyla bebek bisküvisi için günlük maksimum 5 adet diyorsunuz. Kakao için de böyle günlük maksimum gramaj var mı?
Tutma konusunda içim rahatladı. Tekrar teşekkürler.

-------------
Cigdem

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2013 Saat 05:20
Yok, zaten gunde kac bardak sut icecekki? 10 bardak bile icse. bir bardaga; 1 cay kasigi koydugunuzu farzetsek; toplam 10 gram eder.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat