Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

merak ediyorum..

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37325
Tarih: 09 Eki 2025 Saat 15:12

Konu: merak ediyorum..
Mesajı Yazan: refreshing
Konu: merak ediyorum..
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2013 Saat 17:26
bebeklerde tuz ve şeker neden yasak?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2013 Saat 19:36
Aptal doktor cok oldugu icin... Tuz ve Seker; Anne sutunde bile vardir, ama bunu o aptallar bilmezler.
1- Anne sutundeki seker: Laktoz denilen bir cins;  Di-Sakkarit'tir...  Yani; ikili bir sekerdir. Yarisi; Galaktoz, diger yarisi; Glikoz'dur.. 
2- Tuz; Anne sutunde de mevcuttur.
 Simdi gelelim isin ozune: Ilk 6 ayda, saf anne sutu oneriyoruz. Anne sutu olmayanlarda, ise, genellikle "Formul mamalar" kullandigimizdan, zaten tuz ve seker ile bir isimiz olmuyor. 6 aydan sonra, anne sutu yetmiyorsa, kutu sutlerinin yaninda, 1 ogun corba ve 1 ogun muhallebi basliyoruz. Bunlara da tadlandiracak kadar, tuz ve seker konulur, hicbir zararlari yoktur. Oturup; Tursu, tuzlu balik, recel, pekmez vermiyoruz.
3-  Yarisi, Glikoz, yarisi Fruktoz olan sofra sekerini ( Pancar sekeri = Sukroz= Glikoz+Fruktoz)   yasaklarlar, emilimi cok hizli olan ve en zararli seker cinsi olan Glikoz ihtiva eden Pekmezi vermekten cekinmezler.

Mesajı Yazan: refreshing
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2013 Saat 13:56

şimdiye kadar tatlandırıcı olarak pekmez veya reçel kullanıyorduk. anlattıklarınıza göre sofra şekeri daha masum gözüküyor. teşekkür ederiz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat