Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37366
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 20:10

Konu: öksürük
Mesajı Yazan: mina
Konu: öksürük
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2013 Saat 02:50
merhaba hocam,kızım 22 aylık.2 gün husursuz bir gece geçirdik.hırıltılı horlar gibi uyudu ve son gecede balgamlı öksürük başladı.sabahda balgamlı kusunca ıhlamur vermiştim belki ondan oldu bilemedim.Bugün doktora götürdüm ve doktor faranşit olmuş dedi ve benical 3kez,antibiyotik sabah aç karnına 1 kez ve petitus 3 kez verdi kızıma.(5 gün hepsini de kullan dedi)
bundan 2 ay öncede kızım nezleden sonra larenşit oldu köpek havlaması gibi gece öksürüyordu ama o zaman doktor öksürük şurubu yazmamıştı sadece peditus verdi ben 2 gün kullandım kızım iyileşmişti vermedim 5 gün.
sizce ne yapmalıyım hocam yazılarınızı okuyorum ve karasız kaldım kızım bu gece daha rahat gibi bu kadar ilacı özellikle antibiyotiği vermelimiyim.boğazı kızarık dedi doktor çünkü.,kendim evde ıhlamur,bal limonla buhar uygulayarak mı yardımcı oluyum kızıma.Yardımcı olursanız sevinirim hocam.SAYGILAR.

-------------
Minalisa

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2013 Saat 08:07

Hem Peditus, hem Benical ayni receteye yazilmaz. Her iki ilacda; PARASETAMOL ihtiva eder. Hemde her ikisini gunde ucer defa verdiginizde, karacigerini mahvedersiniz...  Cahilmi bu doktor, yoksa okumasi yazmasi mi yok...Bunlarin yaninda birde Calpol verirseniz  (o da Parasetamol iltiva eder) , cocugunuz ayvayi yer...Doktorunuz okumuyor, bari siz verdiginiz ilaclarin ustunu okuyun.

Agizinda "pis bir koku" yoksa, Farenjit teshisi de yanlis, antibiyotigi de vermeyin.  Benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.. 

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2013 Saat 13:32
hocam bu doktora tavsiye üzerine gittim bir de düşünün kimbilir kaç çocuk benim kızım gibi kullandı bu ilaçları..Emekli bir doktor.Peki çocuğumuzu kime emanet edicez biz...eğer bu gece öksürseydi benical vermeyi düşünüyordum sadece 1 kere öksürdü vermedim hiç bir ilacını.antibiyotiğede başlamamıştım zaten pekmezle karabiber verdim sabah,keyfi yerinde şimdilik,burun akıntısı kesildi ama arada öksürük var yine. .çok teşekkürler hocam.

-------------
Minalisa

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2013 Saat 16:26
He birde hocam,bir sorum daha vardı....kızımın genital bölgesinde yapışıklık olduğunu söylediler geçen yaz....ilerde sorun olabilir bir çocuk cerrahına götür dediler götürdüm ve cerrah 2 dk içince neştere krem sürerek kapalı olan kısmı kesdi ve hiç bir şeye gerek yok o bölgeyi özellikle yıkamaya özen göster merak etme bişey olmaz dedi.Ama her banyosunda özellikle dikkat ettiğim halde yine aynı yerinden genital bölgesi yine kapanmış.Neden oluyor hocam başka tedavisi var mı bu durumun yardımcı olursanız sevinirim.

-------------
Minalisa

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2013 Saat 02:46
1-O Cerrahin yaptigi; Alavere-Dalavere... Baska hicbir sey degil.. Nestere krem surdu ha!!!  Tuzlayayimda kokmasin.. Tabiiki tekrar yapisir, hemde ertesi gun... "Estriol"  diye bir krem var. Gunde 2x1 surun, 1 hafta kullanin, 1 hafta ara verin..
2- Yani cidden cok antika doktorlari buluyorsunuz...
3- Biraz da kabahat sizde; gidip, kafalarina kitabi atmiyorsunuz, bunlarda boyle devam ediyorlar.
NOT: Biliyormusunuz, son gunlerde, Parasetamol zehirlenmeleri cok artti diye, Calpol'u yasaklamayi dusunuyorlarmis.. Anlasilan, Saglik bakanligi; Parasetamol'un 64 degisik isimde satildiginin farkinda bile degil... Halbuki bu ilaclarin hepsine ruhsat veren de kendisi..

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2013 Saat 13:15
krem bitene kadar mı kullanıcam hocam...ilk bahsettiğim doktorun verdiği ilaçları kesdim siz öyle yazınca.kullanmadım,antibiyotiğide vermedim...kızım 4 gün oldu hala çok nadir arada  balgamlı öksürüyor ama gece 1 kere çok az öhö öhö diyip beni emip yatıyor.birde o kadar terliyorki gün boyunca durmadan kıyafetlerini değiştiriyorum özellikle uykudan sonra.sanırım atlatıyoruz yavaş yavaş.biz bile grip olduğumuzda 1 haftada toparlanıyoruz çocuk bu...teşekkür ederim hocam ilginiz için.

-------------
Minalisa

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2013 Saat 17:22
birde hocam... kızım ürtiker geçirmişti yazın.Alerjisi oldu bir şeye ama neye olduğunu ben kestiremedim. Hala aynı şeyleri yediriyorum niye oldu bilemedim.Gittiğimiz doktorda alerji testini 2. bir ürtiker vakasında yaptırmamızı ilkinde gerek görmediği için alerji bölümüne sevk etmeyeceğini söylemişti.Alerji testi yaptırsamıydık sizce...Asıl sorum bu söylediğiniz genital ilacda; yan etkilerinde  alerjik reaksiyonlar yazıyor hocam.Bir yan etkisi olmaz diyorsanız alıcam eczaneden.Sadece belirtmek istedim ürtiker geçirdiğini.

-------------
Minalisa

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2013 Saat 23:06
O yasta "Urtiker" olmasi biraz zor. Muhtemelen, sicaklardan, "Isilik" doktu.. Sakin Allerji testlerine filan para kaptirmayin. 22 aylikta; ne Allerji testi??? Iyice sasirdi bunlar artik..
Benim dedigim Kremi alin ve kullanin. 1 hafta kullanin, 1 hafta ara verin. Tekrar yapisma olmazsa, zaten ilaca gerek kalmaz.

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2013 Saat 02:33
Bütün sorularıma değerli vaktiniz ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkürler hocam...
Ben 31 yaşında anne oldum.Prolaktin hormonum çok yüksekti,2 yıl dostinex kullandım artık haptan nefret etmiştim fılatıp attım 1 ay içmedim...o içmediğim ayda hamile kalmıştım.Hormonlarıma ne olduysa artık...:)çok zor bir gebelik süreci geçirdim hastanelere yattım düşük tehlikesinden.34.haftada kızım erkenden gelmişti.2.400 gramdı...
Lafı uzatmadan ben bu kadar zor şartlarda anne olmuşken,evladımı şimdiye kadar emanet ettiğim doktorlarda durum sizin dediğiniz gibiyse...(tabi bizde de var sorun hocam dediğiniz gibi... şarlatan olanları,otomatiğe bağlanmışları,şov yapanları ayırt edebilir hale gelip,kendimizi eğitmemiz onlara fırsat vermememiz gerekir aslında)
        Sizden  bir ricam daha var...Ankarada bundan sonra ben kızımı hangi hastanelere yada doktorlara götürmeliyim,önerileriniz var mı Hocam...yoksa yaşayarak mı öğrenin dersiniz...:(

-------------
Minalisa

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2013 Saat 06:48
Okuyarak ogrenin derim, zira artik;  Tip Fakultelerinde verilen egitim hep; sarlatanlik uzerine.. Yoksa, bu kadar cok doktorun ayni hatalari yapmalari tesaduf olamaz. Medrese egitimi verir gibi, hic kitap okumadan, sadece hocanin anlattiklari notlardan ogrenilen Tip Bilgileri; ancak bu kadar olabilir. Ben, benim zamanimdaki hocalari bile begenmez, o dersi; orijinal Ingilizce kitabindan ogrenirdim.. Tek bir tane, Turkce Tip kitabi almadim, hele o pis, elleri boyayan teksirlere elimi bile surmedim.. Simdiki Tip egitimi ile sokaga saldiklari doktorlarla, Allah bu halkin yardimcisi olsun.

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2013 Saat 02:52
hocam geçen hafta yazışmıştık,Kızım gribi atlattı gibi sayenizde ilaçsız(çok nadir arada öksürük var uyanıkken.).Ama kızımdan bana geçti.3 gün oldu bugün iyiyim biraz. benden tekrar kızıma geçer mi grip hocam.yoksa virüsü yeni atlattığı için geçmez mi?Birde birkaç sorum olcaktı hocam cevaplarsanız sevinirim
1.Kızım su çiçeği aşısı olcaktı geçen haftalarda,gribe yakalandığı için erteledim.Şimdi gripten tam kurtulduğumuzdan emin olduktan sonra mı vurduralım aşımızı hocam.sonra da Hepatit A aşısı var ,su çiçeği ile aralarından ne kadar süre geçmesi gerekir?

2.dvit3 kızıma bebekken kullanmıştım.Martda 2 yaşına giricek.Ankarada yaşıyoruz öyle sık tatile gitmeyiz,kışı evde geçiririz.yazdan yaza güneş görüyor kızım kısacası hocam.ben de kullanmalı mıyım kızıma?

3.Annesi ve babası olarak oyunlar,eğitici kitaplar,danslar vs..elimizden geldiğince kızımızla vakit geçiriyoruz fakat hocam y.lisans tezim için tasarım ve tez yazıyorum.Aynı zamanda ev işi,mutfak vs. kızıma mecbur televizyon izlettiyorum,yoksa hiç birşey yapamam.bir çocuk ne kadar süre tv izlemeli gün içinde.

4.birde hocam büyüme hormonları akşam 8den sonra salgılanıyor diyorlar ya...benim kızım gece 12den 1 den aşağı uyumuyor.öğlen 10.11 gibi kalkıyor.gündüzde 2 saat uyuyor. biz geç yatan bir aileyiz oda bize çekti..:(....alışkanlıklarımızı kızımız için değiştirmek istiyoruz ama olmuyor,ona zarar mı veriyoruz.ileride sorun olur mu onun için gelişimi açısından.

-------------
Minalisa

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2013 Saat 06:52

Ayni virus veya Bakteri; Ping-Pong topu gibi gidip-gelmez. Bir defa bagisiklik kazanildimi, bir daha ayni mikrop hasta edemez. Grip virusu, sekil degistdigi icin, kazandiginiz bagisiklik sizi 2-4 sene rahat ettirir ama ondan sonra sekil degistirdigi icin, kazandiginiz bagisiklik, bir ise yaramaz.

1- Sucicegi asisi ile HepatitA asilarini ya ayni gunde yaptirin, yada en az 1 ay ara ile yaptirin.
2-Senede 1 defa ailecek; 1 ampul Dvit3 icmenizde yarar var.
3- Gunde 2-3 saat izleyebilir.
4-Aksami- sabahi yok, uyudugunuzda, salgilanir. Oyle bir sey olsa; Norvec te 6 ay gunduz, 6 ay gece. Onlarda boylar bizlerden uzun!!! Hangi saat, hangi gunes??? 

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2013 Saat 13:02
Çok teşekkürler hocam...Siz çok değerlisin...Allah hep yanınızda olsun...Anne olunca anladım yetkililerine bizi sizle buluşturduğu için çok teşekkür ederim.

-------------
Minalisa

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2013 Saat 18:34
KizBebek

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2013 Saat 02:20
Merhaba hocam tekrar...Kızımın su çiçeği ve hepatit a aşılarını aynı gün yaptırdım.Birini sağ birini sol kola yaptılar.Herhangi bir ateşlenme durumu olmadı.Aşıya giderkende ,geldiğimdede ateş düşürücü vermedim(hemşire gelirken ateş düşürücü ver gel demişti de) ve hiç ateşlenmedi o gün.Hepatit a için 6 ay sonra gelmemizi söyledi.
1-Benim merak ettiğim  hocam su çiçeği aşısını okovaks marka olanından getirmiş eczane onu vurdurduk.Diğer marka ile ne farkı var ki?aşılarda dozlar tekrarlanırken markalar aynı olmak zorundamı?Okovaks sa 2. dozudamı okovaks olmak zorunda.
2-Aile hekimimize reçetemize eczane dolabımızda bulunması için acil durum kremleri, ilaçları yazmasını istedim.(yanma,düşme durumları,yara vs için.)bize ateş düşürücü hediye etti eczane dolabımızda bulunması için.Apireks ateş düşürücü.nasıl bu marka hocam.dolvenle aynı gruptan sanırım.
3-oksijen suyu ve baticon aynı görevi mi görür.
4-Birde 23 aylık kızımın kilosu 12, boyu 84 cm, kafa ölçüsü 47. olarak ölçüldü sağlık ocağında.gelişimi nasıl hocam.Kızım erken doğan bir bebekti.34. haftada doğdu.

Saygı ve Sevgiyle hocam.

-------------
Minalisa

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2013 Saat 03:53
Sacmaligi ve Turk tipi dusunce tarzini goruyorsunuz.. 100 cocuktan sadece 5'inde olabilecek bir ates icin, 95 cocuga luzumsuz yere ilac vermekten sakinmiyorlar. Atesi cikipta "- rahatsiz olanlar alsin-"  demiyorlar..Bu ne bicim bir kafa yapisidir anlamak mumkun degil,
1- Sucicegi asilari arasinda hicbir fark yok. Marka takip etme mecburiyeti, sadece Rotavirus asilarinda var. Diger asilarin farkli markalarda olmasi onemli degildir. Sucicegi simdilik  tek doz yapiliyor..
2- Apireks'i duymadim, herhalde ben gittikten sonra cikmis, ustunu okuyun.
3- Oksijenli su cok cabuk bayatlar, onu gerek oldugunda alin, ecza dolabinda bekletmeyin. Batticon evde bulunsun, yeterlidir.
4- Gelismesi yasina uygun..

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2013 Saat 11:57
KizBebek teşekürler hocam.

-------------
Minalisa

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2013 Saat 13:26
hocam tekrar merhaba.kızımın eli 1 haftaya yakındır hep ağzında kaşır gibi yapıyor,aç ağzını bakıyım dediğimde boğazının sol tarafında beyaz küçük küçük kabarcıklar,dilinin arka yüzeylerine doğru kahverengi çok az tortulanma gördüm.doktora götürdüm hiç bir şeye gerek yok dedi,öksürük ateş olursa tekrar gelin dedi.bu beyaz kabarcıklar neden oluşmuş olabilir.önlem almam gereken bir durum var mı.birde henüz arka dişleri çıkmadı acaba dişler mi geliyor ondan olabilir mi?

-------------
Minalisa

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2013 Saat 19:14
Hayret. Akli basinda, "show yapma" meraklisi olmayan bir doktora rastlamissiniz. Atesi veya cocukta bir rahatsizlik olmadigi surece bir tedavi gerekmez.. Disler hastalik veya rahatsizlik yapmazlar.

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2013 Saat 01:07
teşekkürler hocam..bu sefer doktor konusunda şanlıymışız... :)
hocam bir arkadaşıma kızı için trabzonda bir doktor boğaz enfeksiyonu ve ateş  için hemen şurup vermeyin  1 çay kaşığı sirke içirin ateşi düşürür demiş...denedim 5 saat etkili oldu, ateşi düştü diyor arkadaşım...sizce hocam sirkenin marifetimidir bu durum?sirke çocuklarda mideye zarar vermez mi?

-------------
Minalisa

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2013 Saat 06:05
Sirkenin boyle bir etkisi yok. Eskiden atesi olan cocuklarin cildine surerlerdi, simdi de icirme modasimi cikaracaklar??? Sacmaligin daniskasi. Bizim derdimiz zaten ates dusurmek degil... Cocuk rahatsiz olmadigi surece, ates dusurucu bir islem yapmayin. Benim ates ile ilgili makalelerimi okuyun...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat