Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

antibiyotik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37375
Tarih: 22 Kas 2025 Saat 07:11

Konu: antibiyotik
Mesajı Yazan: ezob
Konu: antibiyotik
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2013 Saat 15:18

boğaz enfeksiyonu, orta kulak iltihabı gibi hastalıklar için çocuklara antibiyotik vermek zorunda kaldık maalesef birkaç kere. 10 gün kullanın deniliyor şişe bitene kadar gerçekten bitirmeye gerek var mı? Zaten içim sızlayarak veriyorum mecbur kalınca bir de bu kadar uzun süre olunca çok üzülüyorum. İlk dozu akşam verirsem sabaha epey bir düzelme görülüyor çocukta. 2-3 gün kullanıp bıraksam ne olur? AB tedavisi yarım bırakılmaz diyor bazıları doğru mu?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2013 Saat 02:38
10 gun diye bir sey yok... O bilgi; Ampisilin kullanilan '70 li yillardan kalma bilgi.. Ayricada; atesi dustukten sonra, ertesi gunu ilaci kesebilirsiniz.

Mesajı Yazan: ezob
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2013 Saat 13:44
çok teşekkür ederim doktor bey. Ateş ertesi gün düştü. Kızıma sordum boğazı ve kulağı da ağrımıyormuş öyle olsa söylerdi. Antibiyotiği kesebilirim artık, çok sevindim bu bilgiye. Çok sık öksürük var bir kere kustu sadece balgam çıktı. Öksürük şurubu olarak Benical verdi dr ama onu da vermiyorum ben. Tavsiye ettiğiniz gibi limon-bal veriyorum bir de bol bol su, yastığına coldmix.  Gece uykusunda bile öksürüyor ve çok rahatsız oluyor. Yatmadan önce biraz rahatlamasını sağlamak için sadece geceleri Benical ya da başka önereceğiniz bir ilaç varsa onu versem faydası olur mu? Gündüz öksürse bile idare ediyoruz ballı-limonla ama gece uyuyor olmasına rağmen öksürük devam edince çok perişan oluyor çocuk. Ne yapabilirm rahat uyuması için?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2013 Saat 21:57
Oksuruk devam ettigine gore, antibiyotige, daha ilk gunden gerek yokmus. Benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat