Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bana bir yol gösterin?(öksürük ve astım)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37415
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 10:40

Konu: bana bir yol gösterin?(öksürük ve astım)
Mesajı Yazan: meral_87
Konu: bana bir yol gösterin?(öksürük ve astım)
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2013 Saat 00:08
iyi günler Kadir bey 26.02.2007 doğumlu kızım alerjik astım ilaçlarını geçtiğimiz mayıs ayından beri kullanmamıza rağmen enson araklık'ın 8inde atak  geçirmişti.şimdide gece hapı ve filixotide(sabah akşam 1fıs) kullanmamıza rağmen gece öksürüğü başladı.siz enson alerjik astım teşsisiniz bile şüpeli demiştiniz.ogünden beri acabamı?diyorum.fakat hasta değilken bile bazen hırıltısı oluyodu gece hapından önce, ne olur bir yol gösterin gece öksürüğü başladı şimdilik hırıltı yok.ilaç kullanmamıza rağmen atak geçirirmi?giresunda veya Trabzonda önerebileceğiniz doktor varmı...teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2013 Saat 03:30
Muayene etmeden, kesin bir iddiia da bulunmam zor.. Oksurugu degil, nefes alis-verisi inceleyin. Astimda; nefes alis rahattir, nefes veris sikintilidir. Maalesef, onerebilecegim bir doktor yok..

Mesajı Yazan: meral_87
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2013 Saat 12:14
şuan nefes alış verişte sıkıntı yok,balgamlı öksürüğü var fakat grip belirtiside yok.ilaçları kullanırken atak geçirir mi normalmi???biz düzenli olarak neredeyse 1 senedir ilaçlarımızıda kullanıyoruz.hırıltı olduğunda nefes verirken hırıltı oluyor.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2013 Saat 19:41
Oksuruk; Astim arazi degildir. Bu iddiada bulunan sahtekarlara kulak asmayin. Bu yuzden bugun Turkiye de her oksuren hasta Astim tedavisi goruyor. Bu salakligi; '70 yillarda, Ingilterdeki doktorlarda yapmisti. Ingiliz Wellcome firmasinin urettigi Acrtifed, Sudafed, Actidem gibi ilaclarin kullanimi kisitlaninca, bu Astim salgini duzelivermisti. Tabi onlarin biraktigi ilaclari ve onlardan daha beter olan; Balgam incelticileri, Soguk alginligi ilaclarini,  bizdeki " akillilar" da kullanilmaya baslayinca, bizde de Astim salgini basladi. Saglik Bakanligi bu ilaclari yasaklasin, tek bir tane hasta kalmaz, hicbir hastada ne olur, nede hastaligi agirlasir.. Astim ilaclari; sadece ASTIM KRIZI gecirenlerde kullanilmalidir,  her oksuren cocukta degil.. Ama oyle bir Saglik  Bakani veya Saglik Bakanligi nerede???  Mubarekler; Saglik Bakanligi degil, Ilac Bakanligi...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat