Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

antibiyotik (grip)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37419
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 20:52

Konu: antibiyotik (grip)
Mesajı Yazan: enes12
Konu: antibiyotik (grip)
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2013 Saat 14:04
hocam merhaba
size nerdeyse 10 günde bir yazıyorum.oğlum 26 aylık kreşte ve 2 aydır grip hastalığı sürekli yenileniyor. ilaç kullanmadık imdiye kadar 2 gündür oğlumun ateşi 40 dereceye kadar çıkıyor.çok huzursuz, gözleri nerdeyse kapanacak, bir şey yiyemiyor sürekli hareket eden çocuk artık sadece anne kucağa al beni diyor kucakta duruyor sadece. ateş düşürücü verdim hastaneye götürdüm.bir kullağı kızarmış dedi diğerinde de enfeksiyon var.boğazı da kızarmış dedi.augmentin 400mg verdi. 10 gün kullansın dedi. antibyotiği de verdim hocam 2 kere durumu biraz düzeldi hareket edip oynuyor, gülüyor artık.fakat ateş hala yükseliyor, zor nefes alıyor, burnu beyaz beyaz akıyor, hafif de öksürüyor ateşi yükselince keyfi de bozuluyor duygusal olarak da çok hasaslaşıyor.. ateş 38,5 -39 dereceye doğru olunca calpol ve dolven dönüşümlü veriyorum. hocam ne tavsiye eddiyorsunuz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2013 Saat 20:15
Sizi kaziklamislar. Antibiyotikler ASLA Gripte etkili degillerdir. Yapilan is, soytariliktan, goz boyamaktan baska bir sey degildir. Verdi antibiyotigi sizi basindan savdi. Cocugunuz Grip geciriyor, ilk gunlerinde yuksek atesinin olmasi normaldir. Atesden korkmayin, ates sizin mudafa mekanizmanizdir, dostunuzdur, dusmaniniz degil..  Benim makalelerimi ve eski mailleri mutlaka okuyun...

Mesajı Yazan: enes12
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2013 Saat 15:17
hocam merhaba
pazar ve pazartesi ateşi bir daha yükselmedi.fakat bugun 39 oldu.bir şey vermedim.doktor kulağında enfeksiyon var deyince bir de ateş olunca üstüne antibiyotiğe gerek var diye düşümüştüm.fakat buugn oğlum sürekli çok sık hapşuruyor ve sürekli öksürüyor.(ben de 2 gündür hastayım sürekli öksürüyorum baş ağrısı hiç gitmedi ve yorgun hisediyorum acaba ben tekrar mı bulaştırdım oğluma) öksürüğü balgamlı.burnundan hala beyaz sıvı akıyor, hapşurunca da beyaz beyaz akıyor.hocam makalelerinizi ve birçok emaillerinizi okudum.fakat
1) ateş 40 olursa calpol vermeyeyim mı ? hiçbir şey yapmayayım mı ?
2) bir de hocam bugunden başlayarak oğluma İliadin damla verebilir miyim? nefes alamıyor sürekli tıkalı genzi ve bağazı zor yutkunuyor.
3)    3 gün sonra serum fiz damlasından kaç ml vereyim?(şimdiye kadar hep sprey kullanmıştım) bir de oğlum sürekli uyku halinde bugun, bir şey de yemiyor. hep uyuyor uyumak istiyor.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2013 Saat 20:23
Grip geciriyorsunuz, ilaclardan uzak durun....
1- Atesi 40 dahi olsa; cocuk rahat ise ates dusurucu vermeyin..
2- Serum fiz basarili olmadi ise, Iliadin kullanabilirsiniz..
3- Serum fiz. ( uyanikken) 4 saatte bir, her iki burun deligine; 10'ar damla damlatin. Istirahat etmek; Gribin ilk ilacidir. Vucut bunu kasten yapiyorki, dinlenesiniz. Iste bu sebeple, ates dusurucu/agri kesici ile bunu hissetmediginizde, kalkip hareket ediyor ve yoruluyorsunuz, ondan sonrada daha beter yamuluyorsunuz...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat