Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acil su çiçeği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37629
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 05:44

Konu: acil su çiçeği
Mesajı Yazan: febaa2
Konu: acil su çiçeği
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2013 Saat 14:32
hocam merhaba
komşumuzun kızı ilkokul 4 e gidiyor 1 hafta önce bize geldi çocuklarla oynadı
bugün gördüm kızın vücudunun her yerinde suçiçeği döküntüsü vardı
şuan çok telaşlıyım
4.5 yaşındaki kızıma suçiçeği aşısı yaptırmıştık
oğlum 13 aylık en son 28 aralık 2012 de kkk aşısını oldu oğluma aşı yaptırayımmı
siz yaptırın derseniz yarın hemen yaptırmaya gideceğim
çok teşekkürler

not: kız bize geldiğinde yüzünde döküntü yoktu ama sırtı yada göbeğini görmedim döküntüleri önce oradan çıkmış ama bizdeyken varmıydı bilmiyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2013 Saat 18:43
Bugun veya yarin hemen Sucicegi asisini; 13 aylik olana yaptirin... Sucicegi kapti ise bile; En azindan daha hafif seyr eder. Olursa haber verin.

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2013 Saat 09:28
hocam tekrar merhaba
aşıyı yaptırdım
amerikadaki saat farkından dolayı cevaplarınızı hemen okuyamıyorum döküntüler başlarsa ne yapmam lazım
almam gereken bir ilaç varmı
sizi tanımasaydım ne yapardım sağlığınıza duacıyım iyiki varsınız şu an çok üzgünüm
yardımınızı rica ediyorum

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2013 Saat 19:05
Eger Sucicegi dokerse:   Zovirax surup, Gunduzleri; 4 saatte bir 1/2 olcek verin. 5 gun alsin. Sakin satilan "Losyonlardan" surmeyin, Allerji surubu vermeyin. Ozel bir diyeti filan da yoktur. Boyle aptalca uygulamalar, sadece bizdeki doktorlara  mahsustur.. ..

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2013 Saat 19:55
hocam aşıyı bacaktan yaptılar 45 dereceden yan yaptılar çünkü büyük şırınga ile yapıyorlarmış piyasadaki özel aşılar küçük şırıngayla oluyor
birde temastan 14 gün sonra döker ve ilk 3 gün ateş olur sonra döküntü başlar dediler

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2013 Saat 19:57
devlet varilix firmasıyla anlaşmış

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2013 Saat 20:34
 Asinin adi:  "VARILRIX" ... Birde "OKAVAX" asisi var ama hepsinin etkileri ayni.. Cilt altina yapilan bir asidir, uygulama dogru... Hayret birsey, bu kadar kisa bir zamanda isin dogrusunu ogrenebilmisler. Hayret ki, ne hayret!!!
Ilk 3 gun atesi olur lafi palavra, hic ates olmadan baslayanlar da var. Hatta, baska sebeple veya normal kontrole gelipte benim Muayenehene de Sucicegi teshis ettigim o kadar cok hastam varki!!!

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2013 Saat 20:48
hocam kızı dün gördüm kabarcıklar sönmeye başlamıştı annesi bana haber vermedi dün tesadüfen öğrendim ben suçiçeği olduğunu
suçiçeğiğle ilgilide bir yazı rica ediyorum sizden biliyorum çok şey istiyoruz ama biz türk milleti çok cahiliz ve eğitim şart

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2013 Saat 21:42
birde hocam doktorlar 2. doz suçiçeği aşısı tavsiye ediyorlarmış yada edeceklermiş
buda firmanın devletle olan pazarlığı sonucu herhalde
sağlıkla kalın

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2013 Saat 03:14
Su anda gerek yok, bu konuda yazdigim bir makale var, onu okuyun...

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2013 Saat 08:27
hocam tekrar merhaba 13 aylık oğlumun çiçek olan kızla karşılaşmasının 13. günündeyiz 2 gün önce sayenizde aşıyı yaptırmıştık günde birkaç defa soyup döküntü bakıyorum daha kaç gün bakmalıyım yani ne zaman rahata erebileceğim çok teşekkür ederim
sağlıkla kalın
not: sayenizde hastalıklara alıştım ama aşısı olan hhastalıklara aşıyı yaptıramadan yakalanmak çok kötü bir duygu

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2013 Saat 17:36
Rahat olabilirsiniz, zaten olsa bile cok rahat atlatacak. Sucicegindeki sikinti; halkin "Kocakarilara" inanip cocuklari yikamadiklari icin ve losyonlar surdukleri icindir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat