Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Demir İlacı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37643
Tarih: 21 Kas 2025 Saat 11:47

Konu: Demir İlacı
Mesajı Yazan: dkurtkaya
Konu: Demir İlacı
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2013 Saat 11:00
Kadir bey,
Merhaba diğer yazılarınızı da okudum fakat net olarak öğrenmek istiyorum. Daha önce sizin hastanızdık. Kaan'ı çok şükür büyüttük fakat hatırlayamaıyorum bazı şeyleri. 4 aylık kızıma kontrolü sonrası dr. ferrum isimli demir damlasından günde 7 damla başlamamızı istedi. Ayrıca elma-armut ve havuç suyu değişimli verebilirsiniz dedi. Defne sadece anne sütü alıyor. Sizden hatırladığım Multitabs ve zymflour dışında birşey vermiyorduk. Herhangi bir kan tahlili yapılmadı. Defne 3330 gr-51 cm doğmuştu. 4. ay da 6550 gr-64 cm olmuş.
Yanıtınızı bekliyorum, sevgiler saygılar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2013 Saat 19:13
Gelisimi gayet guzel.. Aynen devam edin. Bu "Demir ilaci verme" ezberciligi, tamamen bilgisizlikten dolayi olan bir uygulama... 4 aylik cocuklarda, HGB degeri eriskinlerde oldugu gibi 12-15g/dL degildir. 4 ayliklarda alt sinir; 10g/dL dir. Bu kadar basit bir bilgiden bile haberdar olmadiklarindan, ( tabii, ilac firmalari ile ne iliskileri var o da ayri mesele) bu aptalca uygulama, senelerdir devam edegelmektedir. Ben Demir ilacini sadece, HGB degerini yasina gore dusuk bulduklarima vermisimdir. Siz gene benden ogrendiklerinizi uygulayin.

Mesajı Yazan: dkurtkaya
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2013 Saat 20:41
Kadir bey
Siz Kaan a da HGB degerine baktırmadınız, baktırmadan kullanmama kararı verebiliriz değil mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2013 Saat 21:54
Ben baktigimda, (tecrube ile) tahlil gerekip gerekmiyecegine karar verebiliyordumda, simdi uzaktan zor... Demir verecekseniz, mutlaka kanina (HGB) baktirin..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat