Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

müsküler vsd ve gelişim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37728
Tarih: 20 Kas 2025 Saat 18:40

Konu: müsküler vsd ve gelişim
Mesajı Yazan: tugbaderin
Konu: müsküler vsd ve gelişim
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2013 Saat 22:39
merhaba doktor bey .kızım şuan 18.5 aylık .84 cm. 10.800gr.anne sütü alıyor.sütüm çok fazla olmasada emiyor hala.
  1)kilosu azmı.sabah kahvaltıda 1 bardak süt ,yumurta ,peynir ,tereyağ,birkaç tane bebek bisküvisi,öğlende etli sebze yemeği veya çorba ve 1 kase yoğurt ,ikindi de meyve ve akşam yatarkende sütlü muhallebi yediriyorum gün içindede emiyor.yedirdiklerimin hep boya gidiyor sanki .
  2)doğduğunda kalbinde delik bardı (müsküler vsd)1 yaşına girmeden kapandı çok şükür.ilerde bununla ilgili bi sorun yaşarmıyız .dikkat etmemiz gerekn konular  varmı mesela spor yapabilirmi büyüdüğünde.fazla koştuğu zaman veya çok güldüğünde bir zararı olurmu.
  3)1 yaşına kadar demir damlası verdim doktor tavsiyesiyle.gereksiz verdiğimin daha yeni farkına vardım malesef.çocuğuma zarar vermiş oldummu.verdimse bu nasıl anlaşılır.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2013 Saat 02:01
4cm boy, 300 gram agirlik fazlasi var. VSD'sinin olduguna ben inanmiyorum... VSD'si olan bir cocuk bu kadar guzel; gelisemez, kilo alamaz...
1- Kilosu iyi, azda olsa fazlasi bile var. Yedikleride guzel.. Aynen devam.
2- Hic VSD yokmus ve olmamis gibi davranin..
3- Zararli seviyede olabilmesi icin; HGB degerinin; 17 nin ustune cikmasi gerekir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat