Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bronşit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37766
Tarih: 22 Şub 2026 Saat 06:26

Konu: Bronşit
Mesajı Yazan: snowpea
Konu: Bronşit
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2013 Saat 19:27
Merhaba doktor bey

Biz yurtdışında yaşıyoruz. 21 aylık kızım dun oksurukle birlikte ateşlendi ateşi 38.8 oldu. Bugun gun oyu oksudu ve yataktan kalkmak şstemedi. Bugun turk bir çocuk doktoru bulduk ve ona gittik. Bronşit oldugunu söyledi. Parmaktan kan aldı ve sonucuna bakarak sumamed adında antibiotik verdi. 
Tahlil sonuçları şu şekilde
Hematocrit 36.5%
Hemoglobin 12.2
Mchc 33.4
Granulocytes 72%
Lymphs + monos 2.5
Lymphs + monos 28%
Platelets 483
Buna  gore CRP yuksek antibiotik ve ventolin kullanın gogus romtgeni çektirin dedi
Ben bu ilaçları kullanmaya cekiniyorum. Heleki antibiotiği. Sizce kullanmalı mıyım?
Daha rontgen de cektirmedim, gerekli mi sizce

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2013 Saat 22:56
Hem Bronsit deyip, hem antibiyotik vermesinden, Turk doktoru oldugu kesin... Kan tahlilinde; WBC degerini yazmamissiniz. Eger WBC degeri; 6.0 - 17.0  arasinda ise, sakin antibiyotigi vermeyin, Viral bir enfeksiyon (Grip gibi) geciriyor demektir.
Bronsit'in Rontgen bulgusu yoktur.. Bosuna Film cektirip, cocuga "sua" yuklemeyin..
Yarin; nezla hali ve oksuruk baslayacak, sadece; Limonlu bal, Serum fiz.  ve aksamlari gogusune "findik kadar" Vicks surmeniz  yeterlidir.  Ayrica; sakin obsuruk veya Soguk alginligi suruplarindan vermeyin.

Mesajı Yazan: snowpea
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2013 Saat 09:31
Merhaba total wbc 8.7 bu durumda antibiotik kullanmıyorum. Peki ventolini kullanayım mı? Bu arada bu gun atesi dustu.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2013 Saat 21:18
Ventolin gereksiz. Cocugunuz Astim degilki, kullanasiniz. Alt tarafi Grip geciriyor. Sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat