Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bitmeyen horlaması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37842
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 05:02

Konu: bitmeyen horlaması
Mesajı Yazan: tuğra
Konu: bitmeyen horlaması
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2013 Saat 01:01
mrb doktor bey oğlum 27 aylık
oğlumun horlama şikayetini size daha öncede yazmıştım ama son bir kaç aydır horlaması büyük insan gibi çok sesli ve nefes alamayıp uykuda sıçrıyo sonra tekrar tekrar aynı şey bi rahat uyuyamıyo döne döne bi rahat nefes aldığı bi pozisyonu bulunca uyuyo artık çocuk doktorlarına götürüyoduk hep bide kulak burun boğaz görsün dedik geniz etimi var diye ama 5 yaşına kadar bişey yapamayız dedi fenotral şurup verdi bide rhinfant o kadar tabi değişen hiç bişey yok burnunda kabuklaşmış mukoza var dedi ama burnuna sprey çok kullanmak istemediğimden tuzlu suyla temizledik yok bişey değişmedi tekrar çocuk doktoruna götürdük alerjisinin çok yüüksek olduğunu ve geniz etininde büyük olduğunu söyledi evden halıları kaldırdık deterjan kokusu parfüm kokularından koruyoruz ve doxafin şurup onceaır toz ve avamys diye bir sprey 2 haftadan fazla oldu kullanıyorum ama değişiklik yok ne yapacağımı şaşırdım üzülüyorum çünkü nefes almak önemli sağlıklı nefes almak tabikide ama uyurken hiç sağlıklı nefes alamıyo ne yapmalıyım bu ilaçlar doğrumu bu arada oğlum sık hastalanan bir çocuk değil en son boğaz enfeksiyonu haziran 2012 de olmuştu diğer hastalıkları öyle ufak nezle felan yani ateşlenmeden atlatıyo işte böyle size çok güveniyorum ve yorumlarınıza ihtiyacım var

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2013 Saat 02:58
Boyle sacmalik olmaz... Sirf, Grip teshis etmemek icin cevirdikleri firildaklara bir bakin... Tabii, Grip teshis ederse, ilac yazamayacak, iyilesmedi diye siz baska doktora gittiginizde de , o cakal firsati kacirmayacak, ilk doktora camur atacak, Astim oldugunu soyleyip, sizi bir guzel kaziklayacak.. Zamanla, Grip teshisi koyan doktor kalmayacak, simdi oldugu gibi her oksurene 6 aylik bebek bile olsa, Astim tanisi konulacak... Ne diyelim, helal olsun.. Doktor sayisini arttirmak uzere, bu capulculari doktor diye ortaliga salan Devlet utansin ( utanmasi varsa)...

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2013 Saat 11:12
hocam peki bu bitmeyen horlama neden ? bu ilaçları 15 gündür kullanıyorum bunları kestiğimde çocuğuma kalıcı zararlar verirmi ?
kan tahlilinde alerjisi yüksek çıktı bu durumda alerjiyi düşürmek için ne yapmalıyım?

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2013 Saat 18:03
Horlamanin sebebi; Gribin sebep oldugu odemden dolayi geniz boslugunun daralmasindan. Grip gectiginde ve odemi azaldiginda horlama gecer. Bu arada cocugu, sirt-ustu degilde, yan yatirirsaniz, horlama azalir.

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2013 Saat 01:19
peki bu ödemin geçmesi ne kadar sürer çünkü oğlumda herangi bir grip yok burun akıntısı hapşurma öksürme şuan yok.  zaten horlaması 4 aydır var bu kadar uzun sürmesi normalmi ve özellikle yan yatırıyorum buna dikkat ediyorum
hocam ilaçları keseyimmi bişey dememişsiniz kesmek istiyorum ama yarım bırakmak zarar verirmi yoksa kesmekte bi sakınca yokmu yazarsanız sevinirim şimdiden tşkler

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2013 Saat 03:11
O ilaclarin zaten bir faydasi yok. Bakin, kullandiginiz halde bir sey degismedi. Eger horlama ile yumusak damak cok gevsedi ise, pek yapilacak bir sey yoktur, cekersiniz.. Istediginiz anda ilaclari kesebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2013 Saat 10:28
tamam hocam ilaçları kesicem size çok teşekkür ederim peki bundan sonra ne yapmalıyım kendi halinemi bırakayım çünkü anladığım kadarıyla doktora güvenip götürmek ( tabiki istisna doktorlar var ama bize denk gelmedi ) bize daha fazla zarar veriyo yapmam gereken hakkında bana ışık tutarsanız çok sevinirim 

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2013 Saat 23:40
Suali, horlama icin soruyorsaniz, cok yapilabilecek bir sey yok. Ilerde belki bir tedavi bulunabilir... Simdilik yan yatirin ve burnunu acik tutmaya calisin.  Diger hastaliklarinda ise, bana yazabilirsiniz, belki bir kan sayimi gerekebilir, bunlarla halledemezsek bir doktora gosterirsiniz ama gene bana bilgi verirsiniz.

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2013 Saat 15:01
hocam size 20 gün önce oğluma yapılan kan tahlili sonuçlarını ve röntgenden çıkan sonuçları yazıyorum

TETKIKLER

SONUC

UNITE

REFERANS

HEMOGRAM

WBC

10.3

mm3/10 3

4-11

RBC

5.27

mm3 / 10 6

4-6.2

HGB

13

g/ dl

11-18.8

HCT

38.8

%

34-55

MCV

73.6

um 3

80-100

MCH

24.7

Pg

26-34

MCHC

33.5

g/ dl

30-35

RDW

12.5

%

11.5-14.5

PLT

389

10 3 / mm 3

140-440

MPV

7.9

um 3

2-11

PCT

%

0-0.5

PDW

8.8

%

0-20

NE%

40

37-92

LY%

47.5

10-58.5

MO%

12.5

0.1-24

EO%

0-5

BA%

0-2

ATL%

0-2

IMM%

0-2

NE#

4.1

2-8

LY#

4.9

1-5

MO#

1.3

0.1-2

EO#

0-0

BA#

0-0.2

||Hide

IgE, total

658.1

UI/ml

10.1-49

||Hide

C reaktif protein (CRP)

4.9

mg/L

0-5

LATERAL  NAZOFARENKS   GRAFİSİNDE :

Nazofarenks  düzeyinde  hava  sütunu   daralmıştır.

Adenoid  vegetasyon   ile  uyumlu   belirgin  yumuşak  doku  kitlesi izlenmektedir.

İnceleme  alanına    giren  kemik  yapı  ve  yumuşak  doku   planları  normal  olarak  izlenmektedir.

SONUÇ  :   Adenoid  vegetasyon 

bu sonuçlara göre alerjisinin çok yüksekolduğunu söylemiştiastımaçevirebilirdemişti                       

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2013 Saat 19:28
1-WBC degeri dusuk, antibiyotik gerekmiyor..
2-HGB; cok iyi , anemisi yok.
3-EO% ; 0 ( YAZI ILE SIFIR) yani Allerji ile en ufak bir ilgisi yok...
4- IgE 'ye baska bir laboratuvarda baktirin. Hem Sonuc, hem Standart degerleri bile; hatali.

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2013 Saat 00:11
yani oğlum şuan için sağlıklı hiç bi sorunu ve ilaçlık bi durumu yok diyebilirmiyim
 peki röntgen sonuçları hocam onlarla ilgili ne diyosunuz
ve bu IgE ´hemen baktırayımmı yoksa aciliyeti yokmu

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2013 Saat 00:13
Yapilan isler ve yorumlarin tamami "Palavra" .... Dogru, ugrastiginiza, kan aldirmak icin cocugun canini yaktiginiza bile degmez..

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2013 Saat 11:38
teşekkür ederim hocam allah razı olsun :)
hocam izninizle oğlumun gelişimiyle ilgilide soru sormak istiyorum
oğlum 28 aylık 19.5 kg 103 cm günde 3 öğün yemek yer akşam en fazla 20:00 daha sonra yemek yedirmem  yemekte sebze yemekleri ve bir kase yoğurt. sabahta peynir, yumurta, bal ,süt, ceviz ve bademli kahvaltı günde sadece bir tanede çikolata çokmu yediriyorum acaba bu arada meyveyle arası hiç yok zorla yedirmek istemiyorum sizin tavsiyelerinizi öğrenmekten mutlu olucam 

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2013 Saat 18:25
5cm. boy fazlasi, 6.5 kilo agirlik fazlasi var.. Boyuna gore; 2.5 kilosu fazla.. Bu fazla kiloyu bir sekilde vermesi iyi olur.
  "- bir tanede çikolata -"   Himmm. ben bu tuzaga bir defa dusmustum... Bir tane dediginiz cukulatanin buyuklugu ne kadar? Bir "misafir" cukulatasi kadarsa, onemli degil... Bir paket "Damak " cukulatasi ise  fazla...

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2013 Saat 23:24
hocam hemen baktım 40g lık bi çikolata zaten oğlum biraz seçicidir her önüne geleni yemez Smile fındıklı fıstıklı yada gofretli olmaz sade sütlü olaması lazım bundan sonra azaltmaya çalışıcam çikolatayı en azından yarım veririm aslında 2 yaşına kadar hiç yemezdi o yüzden şimdi yemeye başlayınca kıyamıyorum ama inanın çok iradeli bi çocuk bi taneyi yedikten sonra asla ikinciyi almaz kimseden verilen şekeri çikolatayı almaz açgözlüdeğil buda çok hoşuma gidiyor umarım hep böyle olur karakteri aç gözlü olmaz yani size çok teşekkür ederim laf olsun diye değil gerçekten teşekkür ederim sabrınıza ve anlayışınıza saygılar...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat